• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.11.2019

18:56

NAŠA ĆERKA ODJEDNOM JE POSTALA TUŽNA I PROBIRLJIVA Lekari su govorili da je samo virus, a onda je OTAC SAM POSTAVIO ZASTRAŠUJUĆU DIJAGNOZU

Vesti

NAŠA ĆERKA ODJEDNOM JE POSTALA TUŽNA I PROBIRLJIVA Lekari su govorili da je samo virus, a onda je OTAC SAM POSTAVIO ZASTRAŠUJUĆU DIJAGNOZU

Podeli vest

Devojčica Beatris Farmer koja sada ima tri godine u julu 2018. godine odjednom postala izrazito privržena prema roditeljima i tužna.

Njeni roditelji u početku su verovali da je to samo prolazna faza. Ipak su odveli Beatris kod lekara jer je imala i groznicu, bolele su je noge i bila je izbirljiva oko hrane. 

Doktori su tvrdili da ima virus i dali joj antibiotike. Ali, zabrinuti roditelji nisu verovali da je samo to. Nekoliko meseci nakon što su lekari ignorisalii simptome, dijagnostikovan joj je neuroblastom, rak koji najčešće pogađa decu do pet godina.

Ova zastrašujuća vest usledila je nakon što Beatrisin otac Tiago nije želeo da napusti bolnicu jer je sam na guglu otkrio potencijalnu dijagnozu i želeo je da Beatris pregledaju specijalisti.

 

 

- Pre dijagnoze, Beatris je bila poprilično nestašna, ali kada je napunila dve godine iznenada je postala jako privržena nama i izbirljiva prema hrani i stalno je imala groznicu. Lekar opšte prakse je verovao da je u pitanju virus i dao joj antibiotike. Kada je počela da se žali na bol u nogama odveli smo je u hitnu gde su joj napravili neke dodatne testove, ali i dalje su tvrdili da je u pitanju virus. Teško je postaviti pravu dijagnozu dok je dete još malo da objasni kako se oseća, ali u pozadini naših misli znali smo da je nešto loše - rekla je Beatrisina mama Laura, prenosi 24sata.hr.

Njen otac je zahtevao od njenog doktora opšte prakse da joj uradi dodatne nalaze. Nalazi krvi su pokazali da nešto nije u redu, pa su Beatris hitno poslali u bolnicu. Tamo su doktori otkrili kvržicu iznad bubrega i dijagnostifikovali joj neuroblastom.

Rak je agresivan i daje oko 40 posto šanse za dugoročno preživljavanje.

- U bolnici su dvaput rekli da se verojatno radi o virusu, ali odbio sam da napustim bolnicu dok nisam video stručnjaka. Čekao sam tri sata dok neko od starijih doktora ne bude slobodan, a onda su Beatris pregledali različiti specijalisti koji su joj napravili sve vrste testova, uključujući i rendgen i ultrazvuk. Kada su se moji strahovi s gudla pokazali istinitim, to je bio vrlo čudan osećaj. Iako mi se život okrenuo, gotovo mi je laknulo jer sam bio u pravu - rekao je Tiago.

Beatris su uputili u bolnicu i ubrzo je počela sa hemoterapijom.

Roditelji devojčice savetovali su svim tatama i mamama da obrate pažnju na svoju decu i ne ignorišu ove simptome.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Muki

pre 4 godine

A znare zasto zahavata decu do pet godina, zato sto do pete godine deca prime vise od 20 vakcina, koja svaka sadrI celije raka, takozvane hela celije, raka koji je neunistiv, da ne tupim malo mozga pa moete da nadjere na netu ili knjigama ako je internet zlo za vas....

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17