• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Logicno

08.11.2019

20:40

(VIDEO) SIRIJCI ZAUZELI NAFTNA POLJA KOJA JE TRAMP OZNAČIO KAO "AMERIČKO VLASNIŠTVO"! Vašington preti "neviđenom silom"

Vesti

(VIDEO) SIRIJCI ZAUZELI NAFTNA POLJA KOJA JE TRAMP OZNAČIO KAO "AMERIČKO VLASNIŠTVO"! Vašington preti "neviđenom silom"

Podeli vest

Iako već dva dana kolaju informacije da je sirijska vojska zaposela naftna polja na samom severoistoku zemlje, ista ona za koja je američki predsednik Donald Tramp naredio da se na njih rasporede američke snage, vest koju je prvo objavio sirijski list Al-Wattan nije bilo moguće potvrditi jer nije bilo ni snimaka, niti fotografija vladinih snaga na tim ležištima i postrojenjima

Konačno je HispanTV objavio snimke na kojim sirijski vojnici na terenu, koji su raspoređeni između bušotina i naftnih postrojenja, tvrde da su na poljima istočno od grada Qamishlija, između grada Al-Malakiye i američke vazdušne baze Rmeilan.

Vest je 6. novembra prvi objavio sirijski dnevni list Al-Wattan, istovremeno dok su američke snage pokušavale nametnuti kontrolu nad sirijskom naftom.

Kako su u utorak izvestili lokalni mediji, sirijska vojska je "prvi put nakon nekoliko godina" ušla u naftna polja Rmeilan, koja se nalazi u blizini sela Mula Abbas u severoistočnoj provinciji Hasaka.

ZAHAROVA IMENOVALA BRITANCA KOJI JE SPREMAO ŠIPTARE ZA MASAKRE SRBA! Isti čovek sada je vođa Belih šlemova u Siriji!

Državne novine Al-Wattan izvestile su s da je nalazište nafte u Rmeilanu sedam godina bilo van kontrole vlade Damaska.

Napredovanje vojske događa se u trenutku kada je Vašington pogazio svoju prethodnu odluku o povlačenju svih svojih trupa iz severoistočne Sirije, već je najavio je raspoređivanje oko 500 vojnika u istočnoj Siriji pod izgovorom "zaštite  naftnih bušotina od mogućeg uskrsnuća ISIS".

Prema rečima američkog ministra obrane Marka Espera, Vašington će upotrebiti "neviđenu silu" protiv svih koji pokušavaju osporiti američku vojsku u ovom zadatku, uključujući ruske trupe ili samu sirijsku vladu.

BRUTALNI MAKRON OTKRIO PRAVO STANJE - SRBIJA JE SADA U BOLJOJ POZICIJI! Ne guramo prst u oko velikim, ali radimo posao!

Međutim, prilog kanala HispanTv u drugom delu pokazuje vladine snage kako ulaze na polja i bušotine u pozadini, a reporteri su iz automobila iz blizine snimili i postrojenja za skladištenje i utovar nafte u cisterne i pumpanje u plinovode prema stanici T2 na jugu i dalje prema Homsu, koji još uvek nisu u funkciji.

Sirija je u ratu od 2011. godine, a stručnjaci procjenjuju da je proizvodnja sirijske nafte sada pala s 400.000 prijeratnih barela dnevno na oko 80 000. Od ove količine oko 30 do 40 hiljada barela dnevno je nafta koju pljačkaju i prodaju inoostrani akteri, pre svega CIA, Pentagon i privatnie vojne kompanije na terenu, a ostatak se proizvodi južno od Raqqe i Deir Ez-Zora na poljima koja su pod nadzorom sirijske vlade.

(VIDEO) DEMONSTRACIJA MOĆI! AMERI POSLALI F35 DA PRESRETNE RUSKI TU-160, ALI SU PONIŽENI KAO NIKAD PRE! Tupoljev dao gas i... NESTAO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija