• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija danas

11.11.2019

17:04

DONALDE LANSIRAJ NAS NA MESEC! Bugari nisu zadovoljni samo sa američkim avionima, ŽELE MNOGO VIŠE!

Vesti

DONALDE LANSIRAJ NAS NA MESEC! Bugari nisu zadovoljni samo sa američkim avionima, ŽELE MNOGO VIŠE!

Podeli vest

F-35, ukidanje viza, investicije i put na Mesec - potencijalne teme razgovora tokom posete bugarskog premijera Bojka Borisova SAD, izjavio je bivši ministar inostranih poslova Solomon Pasi bugarskoj nacionalnoj televiziji (BNT)

Najpre treba pokrenuti pitanje daljeg razvoja bugarskog naoružanja, pre svega o kupovini F-35, rekao je on.

Bugarska je kupila F-16, ali treba da razmisli o kupovini aviona naredne generacije.

- Oni (F-35) se masovno pojavljuju i u Pentagonu i svuda u svetu, tako da Bugarska treba da razmišlja strateški - na 10-15 godina unapred - izjavio je Pasi.

Zamenik šefa diplomatije takođe smatra da je Bugarskoj potrebno veće vojno prisustvo SAD u Crnom moru.

BERLUSKONI ĆUTI KAO ZALIVEN! Bivši italijanski premijeru odbio da svedoči na sudu!

- To je nešto što može da omete napade gospodina Putina - rekao je bivši ministar.

Osim toga, Borisov treba da zatraži od predsednika Donalda Trampa da SAD uključe Bugare u svoju narednu misiju na Mesec, dodao je Pasi.

On je naglasio da treba pokrenuti pitanje ukidanja viza, povećanja američkih investicija i ispuniti davnašnji san Bugarske - da pošalje čoveka na Mesec.

- Sada je pravo vreme da se pređe na realizaciju starog sna Bugarske u našim bilateralnim odnosima: poslati kosmonauta sa (misijom) NATO - naglasio je.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 4 godine

Бугари су нам увек били наши вековни, ... - "притајени" пријатељи...?! Сачувај ме Боже...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija