• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

14.11.2019

13:20

ASAD BRUTALAN: Amerika, baš kao i nacisti, vodi rat za NAFTU!

Vesti

ASAD BRUTALAN: Amerika, baš kao i nacisti, vodi rat za NAFTU!

Podeli vest

Predsednik Sirije Bašar Asad uporedio je SAD sa nacistima koji vode rat za naftu

„SAD su država koja je izgrađena kao politički režim na banditskim grupama. Američki predsednik ne predstavlja državu, on je samo izvršni direktor kompanije. Iza tog direktora stoji savet direktora, a savet čine velike američke kompanije koje su realni vlasnici države: to su naftne kompanije, proizvođači oružja, banke i drugi lobiji“, rekao je Asad u intervjuu za Sputnjik, odgovarajući na pitanje da li on smatra da su američke akcije u Siriji politički banditizam.

Prema rečima sirijskog lidera, to je prirodni rezultat postojanja američkog sistema.

„SAD nisu država, već režim čije rukovodstvo imenuju kompanije koje rade za svoju korist. Želim da vas podsetim na jedan momenat: jedan od najvažnijih faktora koji je podstakao Hitlera na napad na SSSR u Drugom svetskom ratu bila je nafta. Neki govore da je nafta bila jedini faktor i da drugih uopšte nije bilo za napad na SSSR“, rekao je Asad.

„Danas se SAD bave istim stvarima, podražavajući naciste: ekspanzija, osvajanja, potkopavanje interesa drugih naroda, gaženje međunarodnog prava, humanitarnih osnova i tako dalje. I sve sve zbog nafte“, dodao je on.

(VIDEO) ŠOK! TRAMP POSLAO I TREĆU ATOMSKU PODMORNICU PREMA SIRIJI, tražio od Matisa da Asad bude ubijen!

Osnivač organizacije „Beli šlemovi“ Džejms le Mezjure je znao važne tajne, kao i likvidirani poglavar organizacije ISIS Abu Bakr el Bagdadi, rekao je Asad.

„I ja i vi znamo da su oni („Beli šlemovi“), prirodno, deo Al Kaide. Smatram da su ti ljudi - Bin Laden i El Bagdadi bili ubijeni, pre svega, jer su znali važne tajne. Oni su postali teret nakon što su ispunili svoje uloge. Pošto su odigrali svoju ulogu, rešili su da ih se oslobode“, izjavio je Asad.

Prema njegovim rečima, nemoguće je poverovati u prirodnu smrt ili samoubistvo navedenih lica. Oni su ubijeni „kako bi zajedno s njima umrla i istina“.

„Zašto su ubijeni El Bagdadi i Bin Laden? Možda zato jer da su oni ostali živi, rekli bi istinu u određenoj situaciji. Možda je, osnivač ’Belih šlemova‘ usrdno radio na svojim memoarima, a to je nedopustivo. To su pretpostavke, ali ozbiljne pretpostavke, jer mi druge verzije za sada nisu ubedljive“, izjavio je sirijski predsednik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Arsa

pre 4 godine

Koliko su nacista udomili posle 2. svetskog rata nije ni čudo da se tako ponašaju.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija