• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

16.11.2019

11:01

BEZ ALTERNATIVE: NASA PLATILA RUSIJI ČETIRI MILIJARDE DOLARA! Američki kosmonauti mogu u kosmos samo na ruskom Sojuzu!

Vesti

BEZ ALTERNATIVE: NASA PLATILA RUSIJI ČETIRI MILIJARDE DOLARA! Američki kosmonauti mogu u kosmos samo na ruskom Sojuzu!

Podeli vest

Američka kosmička agencija je saopštila koliko je tačno potrošeno novca za iznajmljivanje mesta na ruskim letelicama „Sojuz", budući da njeni partneri "Spejs iks" i preplaćeni "Boing" nisu uspeli da ispune rokove u NASA programima za kosmičke letove

Tokom protekle dve decenije, NASA je potrošila 3,9 milijardi dolara za prevoz 70 kosmonauta kosmičkim brodom "Sojuz", do i od Međunarodne kosmičke stanice (MKS), navela je agencija u svom revizorskom izveštaju.

SAD su ranije koristile svoj kosmički šatl za prevoz posada na MKS, ali taj program je obustavljen 2011. godine, nakon što su dva šatla eksplodirala u toku leta, prilikom čega je poginulo 14 ljudi. Kosmičke letelice ruske proizvodnje od tada su ostale jedino prevozno sredstvo NASA-e.

NATO JE SENKA, NIJE MOĆNA VOJNA SILA, IZGUBIO JE SVRHU! NATO je gubio svrhu 90-tih, TADA SU STRADALI SRBI! Hoće li opet neki mali narod i zemlja platiti...?

Agencija je, u međuvremenu, odlučna da u budućnosti pređe na obavljanje sopstvenih letova bez posade i bez pomoći Moskve. Međutim, obećavajući projekti u partnerstvu sa "Boingom" i "Spejs iksom" Ilona Maska pokazali su se "nekoliko godina iza planiranog operativnog datuma", saopštila je NASA.

Foto: Public

- Oba izvođača radova imaju niz tehničkih i bezbednosnih pitanja koje treba da reše pre nego što budu odobreni za prevoz posade do MKS - saopštila je kancelarija generalnog inspektora agencije, tvrdeći da je NASA zapravo "preplatila" "Boingu" 187 miliona dolara za pripremu misija za posade MKS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija