• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

25.11.2019

11:21

Odneli nakit VREDAN MILIJARDU EVRA! Pljačka koja je ŠOKIRALA EVROPU (VIDEO)

Vesti

Odneli nakit VREDAN MILIJARDU EVRA! Pljačka koja je ŠOKIRALA EVROPU (VIDEO)

Podeli vest

Lopovi su rano jutros upali u muzej u Drezdenu i ukrali blago vredno više od milijardu evra, javlja nemački list „Bild“

Lopovi su oko pet ujutru najpre zapalili vatru i automobil kod obližnjeg mosta da bi potom isekli struju u zgradi muzeja, a onda su kroz ugaoni prozor upali unutra, javlja Bild. 

Nemački mediji ocenjuju da je u pitanju najveća pljačka u posleratnoj istoriji ove zemlje, a drugi su je nazvali najvećom umetničkom pljačkom ikad. 

Za sada je poznato da je ukraden izuzetno vredan antički nakit, čija vrednost je u startu procenjena na više milijardu evra, prenose nemački mediji. 

 

Krađa se dogodila u istorijskom muzeju „Grünes Gewölbe“ (Zeleni trezor) u Drezdenu, koji inače sadrži najveću kolekciju blaga od svih muzeja u Evropi.

 

Policija je saopštila da su lopovi opelješili istorijski deo muzeja, koji je podeljen u dva dela- odaju koja čuva blago saksonskog kneza Avgusta Drugog Jakog iz 1773. godine, i novu prostoriju u kojoj se nalaze dragocenosti iz različitih perioda. 

Foto: Tanjug/AP

 

Policija i nadležni još uvek procenjuju šta su sve tačno lopovi ukrali iz muzeja. Međutim, kako su izjavili čelnici policije oni su uzimali samo nakit, dok dragocene vaze i slike nisu dirali.

Među eksponatima koje su ukrali je čitav set dijamanata, zatim smaragd jedinstven u Evropi, kao i safir koji je darivao ruski car Petar Veliki.

Foto: Tanjug/AP

 

Kako je saopšteno na konferenciji za štampu, uprkos tome što su lopovi isključili struju, nadzorne kamere su uspele da zabeleže trenutak krađe. Iako policija još nije objavila snimak, saopštili su da su krađu izvršila dvojica muškaraca, ali da je vrlo moguće da ih je ostatak čekao ispred.

Policija, kao i vozila hitne pomoći opkolili su muzej i okolne ulice, a kako je saopštio policijski portparol sumnja se da iza krađe stoji dobro organizovana grupa, koja se trenutno nalazi u bekstvu.    

DETALJI SKANDALOZNE KRAĐE U GALERIJI MUZEJA U VRANJU! Beskućnica ukrala VILJUŠKU NEMANJIĆA!

Muzej je, kako piše Dojče vele, oštećen tokom Drugog svetskog rata, ali nakon obnove i ponovnog otvaranja u septembru 2006. godine glavna je turistička atrakcija u Drezdenu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bili

pre 4 godine

Pa to je samo jedan delić od onoga što su Nemci pokrali u drugom svjetskom ratu.Došli ljudi po svoje.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija