• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.11.2019

12:23

PAROVIMA NUDE KREDIT OD 30.000 EVRA, ako dobiju troje dece, NE MORAJU DA GA VRAĆAJU! Mađari usvojili ovo pravilo, EVO ŠTA SE DESILO POSLE TOGA

Vesti

PAROVIMA NUDE KREDIT OD 30.000 EVRA, ako dobiju troje dece, NE MORAJU DA GA VRAĆAJU! Mađari usvojili ovo pravilo, EVO ŠTA SE DESILO POSLE TOGA

Podeli vest

Vlasti u Mađarskoj odlučile su još letos da parove koji se venčaju i planiraju da imaju decu, novčano motivišu da sa kreditom. I to ne bilo kakvim, već sa iznosom od 10 miliona forinti (oko 30.000 evra), čije vraćanje će moći da izbegnu ukoliko dobiju troje dece.

Kako su preneli mediji, parovi mogu da ga potroše na šta god žele i na njega ne ide kamata. Parovi koji žele zajam moraju da ispune nekoliko uslova: moraju da budu u braku, jednom od njih to mora da bude prvi brak, supruga mora da ima između 18 i 40 godina i jedan od njih mora 180 dana da plaća socijalne doprinose Mađarskoj.

Foto: Pixabay

 

 
Ako par ili ne rodi dete u pet godina ili se razvede, sve ono što su dobili moraju da vrate za četiri meseca. Oslobođeni su vraćanja kredita jedino ako prilože medicinsko opravdanje prepreka zbog kojih nisu mogli da imaju dete.

Na ovaj korak premijer Mađarske Viktor Orban se odlučio kako bi motivisao stanovništvo da se ne iseljava u druge evropske zemlje, kao i da bi povećao natalitet.

Prvi rezultati pokazuju da se samo u septembru venčalo 29 odsto više ljudi nego u istom mesecu prošle godine, što je najviše septembarskih venčanja od 1979. godine. U prilog tome govori i podatak da je početkom ovog meseca vlada saopštila kako je do sada više od 50.000 parova konkurisalo za nove subvencionisane zajmove.
 
 


 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija