• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

28.11.2019

23:45

MAKRON OBJASNIO! RUSIJA NIJE NAŠ NEPRIJATELJ! A nije ni Kina, već TERORIZAM!

Vesti

MAKRON OBJASNIO! RUSIJA NIJE NAŠ NEPRIJATELJ! A nije ni Kina, već TERORIZAM!

Podeli vest

DA li NATO treba kao neprijatelje da označava Rusiju ili Kinu, zapitao je francuski predsednik Emanuel Makron i odmah odgovorio ovako

- Ne verujem. Naš zajednički neprijatelj je terorizam- kazao je francuski predsednik u četvrtak, posle razgovora s generalnim sekretarom Severnoatlantske alijanse Jensom Stoltenbergom u Jelisejskoj palati.

Do susreta je došlo pred samit NATO u Londonu, a posle nedavne šokantne izjave francuskog šefa države da je Alijansa u stanju "moždane smrti".

 

 

Makron je poručio da sada treba da se povede istinska diskusija o onome što danas predstavlja NATO, a prvi cilj je da se povede "lucidan, robustan i zahtevan" dijalog s Rusijom.

- Naša Evropa ima istoriju, ali i geografiju. Rusija geografski pripada Evropi - rekao je Makron, istakavši da odustvo dijaloga s Rusijom nije učinilo evropski kontinent sigurnijim.

Rekao je da veruje u veću evropsku suverenost i da treba da se stvori nova arhitektura poverenja i sigurnosti koja prolazi kroz rasvetljavanje odnosa s Rusijom, "uz postavljanje naših uslova". Makron je zatražio i pokretanje otvorene diskusije o kontroli naoružanja:

- Izrazili smo žaljenje povodom odluke SAD da stavi tačku na Sporazum o kontroli nuklearnog naoružanja srednjeg dometa - rekao je Makron i dodao da se zato založio za stvaranje novog sporazuma, uz učešće Evropljana.

NATO IZVISIO! Tramp im ZAVRNUO SLAVINU, Stoltenberg TRAŽI PARE OD MAKRONA I MERKELOVE!

Makron je kao važno pitanje postavio temu obaveze solidarnosti članica. Kao primer je naveo tursku intervenciju u Siriji koja je saveznike dovela pred svršen čin i ugrozila zajedničku borbu protiv Islamske države.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija