• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

30.11.2019

08:28 >> 09:40

(FOTO) OVO JE TERORISTA IZ LONDONA KOJI JE NOŽEM UBIO DVOJE! VEĆ OSUĐIVAN ZBOG TERORIZMA, pa sa nanogicom pušten na uslovnu!

Vesti

(FOTO) OVO JE TERORISTA IZ LONDONA KOJI JE NOŽEM UBIO DVOJE! VEĆ OSUĐIVAN ZBOG TERORIZMA, pa sa nanogicom pušten na uslovnu!

Podeli vest

Dve osobe su ubijene u napadu nožem u blizini Londonskog mosta, a zatim je ubijen i napadač na koga je policija pucala

Policija je identifikovala napadača kao 28-godišnjeg Usmana Kana, koji je 2012. godine bio optužen za terorizam jer je planirao napad na Londonsu berzu, a prošle godine je pušten na uslovnu slobodu.

"Ta osobaje poznata vlastima, s obzirom na to da je već optužena za krivično delo terorizam. On je uslovno pušten iz zatvora u decembru 2018. godine, a ključna stavka u istrazi je da ustanovimo kako je izveo ovaj napad", rekao je šef antiterorističke policijske služve Nil Bazu.

 

 


Londonski Tajms preneo je da je Kan bio pušten na uslovnu slobodu pošto je pristao da nosi elektronsku napravu za praćenje zatvorenika.

Londonska policija saopštila je da ovaj incident tretira kao teroristički napad, prenosi Rojters. Policija je takođe saopštila da je napadač kod sebe imao lažnu bombu.

 

 

(FOTO/VIDEO) OPSADNO STANJE U LONDONU, policija ubila muškarca nakon što je nožem ranio 5 ljudi na London bridžu!

Gradonačelnik Londona Sadik Kan izjavio je nešto ranije da policija ne traga više ni za kim u vezi sa incidentom u blizini Londonskog mosta u kojem je napadač ranio više osoba nožem.
 

On je pohvalio "heroizam od kojeg zastaje dah" a koji su pokazali građani u incidentu, potrčavši prema osumnjičenom i razoružali ga, preneo je AP.

Premijer Boris Džonson takođe je pohvalio izuzetnu hrabrost građana koji su fizički intervenisali da bi zaštitili živote drugih.

"Za mene oni predstavljaju ono najbolje što naša zemlja ima i ja im zahvaljujem u ime čitave zemlje", kazao je premijer.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija