• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.12.2019

09:30

AKO NAPADNETE POLJSKU... NATO zapretio: Alijansa će odmah reagovati!

Vesti

AKO NAPADNETE POLJSKU... NATO zapretio: Alijansa će odmah reagovati!

Podeli vest

NATO će odgovoriti na svaku vrstu napada na Poljsku ili baltičke zemlje, poručio je generalni sekretar Severnoatalntske alijanse Jens Stoltenberg

- Kroz prisustvo NATO snaga u Poljskoj i baltičkim zemljama, šaljemo Rusiji veoma snažan signal - ukoliko dođe do napada na Poljsku ili baltičke zemlje, cela Alijansa će odgovoriti- rekao je Stoltenberg uoči samita NATO.


Stoltenberg je to izjavio za više listova, uključujući poljski dnevnik "Žečpospolita", nemački "Zidojče cajtung" i španski "Pais".

NATO nema listu neprijatelja, ali će odgovoriti gde kod to bude bilo potrebno, istakao je Stoltenberg.

SAD su ranije pozvale Tursku da podrži odbrambeni plan NATO za Baltik i Poljsku. Turska to do sada odbija, ističući da bi NATO trebalo Ankaru više politički da podrži u borbi protiv kurdske milicije u Siriji, podseća britanska agencija.

Stoltenberg je rekao da se ne protivi snažnijem odbrambenom stavu u EU, ali i dodao da nema smisla pokušavati da se NATO zameni.

 

NATO IZVISIO! Tramp im ZAVRNUO SLAVINU, Stoltenberg TRAŽI PARE OD MAKRONA I MERKELOVE!


NATO puni 70 godina, a lideri 29 država članica obeležavaju taj jubilej danas i sutra u blizini Londona.

Britanska agencija konstatuje da treba očekivati žestoku raspravu oko pretnje Turske da će glasati protiv plana odbrane za Baltik i Poljsku, ukoliko NATO ne prizna kurdsku vojsku YPG kao teroriste, što je malo verovatno, s obzirom da je YPG pomogla u porazu Islamske države.

Domaćin samita britanski premijer Boris Džonson, nada se da se Tramp neće osvrnuti na britanske izbore, što bi opozicija mogla da iskoristi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pop

pre 4 godine

Проблем код овог човека је психолошле природе, умишља да су претње ратом корисна опција. Невероватно је то што оваквих типова има међу онима који су се домогли врха и постају опасност за већину која би да живи и ради у миру и благостању. Ситуација у глобалном смислу је постала драматична управо због амера и доказано је да отргнути од матице представљају велику опасност по околину.

MilosObilic1389

pre 4 godine

... Што би неко нападао Пољску...? За Пољакиње... - не гарантујем...!!

zora

pre 4 godine

Ovi natovci izgubili kompas i pricaju samo da nesto kazu. Nevidim zasto bi Rusija napala Poljsku. Paranoja ili i dalje ubedjuju svet da su Rusi opasnost a ne oni.

deda Raša

pre 4 godine

Pas nikad nije lajao zbog sela, ve zbog sebe.Tako i ovaj iz ozloglasnog NATO-a, izmisle kejekakve pretnje, odmah podignu cenu i lova kaplje u americki budzet. Ranjeni lav je najopasniji, sigurno vidi da im je dosao kraj.

Minhauzen

pre 4 godine

To je već toliko izlizana mantra da ni oni sami više u nju ne veruju ali svrha takvih pretnji ni nije da se zaplaši Rusija nego da se iz džepova poreskih obveznika svih članica NATO izvuče još više para za šaku vojnih profitera jer će se te pare slivati direktno u džepove proizvođača oružja.

laki

pre 4 godine

putin vam je lepo rekao da ne koristite poljsku i balticke zemlje kao topovsko meso. upozorio je da će, ako sa tih zemalja krene napad na rusiju, da će one biti zbrisane. rusija nikome ne preti niti planira napad, samo upozorava kako će se odbraniti od eventualnog napada sa tih teritorija. a ni teritorija usa nece biti izuzeta .

Petar

pre 4 godine

Vi pretite a ne osvrćete se u prošlost kada ste napali SR Jugoslaviju bez ikakvih odobrenja. Šta bi bilo kad bi bilo da je takav ultimatum postavila Rusija ?

Jole

pre 4 godine

Ultimautume postavlja onaj koji MOŽE,a ne onaj kome se čefne!

Bgd

pre 4 godine

Rusi baš nemaju preča posla nego da napadaju Poljsku i baltičke državice iz čista mira....e šta sve čovek neće pročitati.

Duda

pre 4 godine

Jedan od poslusnika, on bi dao sve da ne mora ove gluposti da govori jer covek nije glup zna sta se dogadja. Ali, pare puste pare moraju se zaraditi pa se ne bira nacin. Nato preti stalno, valjda da sebe ohrabri. Rusija im se smeje, ubedjena sam.

zoki

pre 4 godine

Pa tako se prodaje oruzje - Kao - napasce vas Rusi - pa im onda uvale oruzje za milijarde dolara - a Rusi se smeju i cude koliko su velike budale . Zasto ??? Pa Rusima nepada na pamet da napadnu Poljsku zato sto nemaju zasto da ih napadnu . A Poljski generali samo gledaju da se ugrade pa narucuju sve najskuplje . Hahaha

Slavka

pre 4 godine

Koja je svrha nato?SAmo da osvaja i rusi demokratske zemlje i vlade!Sve ce im se vratiti!

Petar

pre 4 godine

Зашто би Русија напала Пољску? Због природног богатства или територије Пољске? Изгледа да се овде мењају тезе,... они који би да приграбе природна богатства Русије, говоре како то Русија хоће да учини од њих,.... а Русија има само један проблем,... како да са све мањим становништвом заштити огромну територију под природним богатством! Политика иста као у последњих 200 година ( од Наполеоновог покушаја),... Они који су измислили парне машине и имали највећу трговинску морнарицу би да и даље живе на грбачи Русије, Кине, Индије и осталог света.....Изгледа да то више неће моћи,..... и поред штампања безбредног папира који се називају долар и евро,.....

Mito

pre 4 godine

NATO je jednom odigrao neprofesionalno,1999-te kada su SAD mislile da su neprikosnovene i iskoristile NATO koji je bio nepotreban da mu daju veštačku krv kako bi preživeo nestanak SSSR-a i svećano proslavio 50-to godišnjicu postojanja, sa SRJ kao prasetom sa jabukom u ustima na toj proslavi Jutro je pametnije od većeri, pa je danas vidljivo da je imperija SAD na zalasku,kao i sve one pre nje i da je napad na SRJ bio labuđi pev te imperije. Gospodine Stoltenberg, odrasli ste u Beogradu i mogli ste mnogo da naučite o ljudima, jer vam je Srpkinja bila dadilja, uslovno, a sada dajete nemoguće izjave. Ponašate se kao Liga naroda koja je pretila Hitleru, pa popuštala (slučaj Čehoslovačke), tako bi i sada se povukli zbog Poljske koju niko ne napada (jer Rusija ima više resursa nego što je treba Nemačkoj kojoj su u to vreme trebale kolonije). Lenjin kojega svi gledate površno je rekao: "Doći će vreme da snaga oružja neće dozvoliti ratove". Pitam se da li ste vi spremni gospodine Stoltenberg da izazovete uništenje planete.

Marko

pre 4 godine

Nato je ilegalno napao Libiju, Irak, Siriju, naravno i Srbiju-Cg, ali Rusija je pretnja i nestabilan faktor, strasno, pa da li su oni svesni da ove njihove price niko vise ne veruje, ma ni sami Amerikanci i zapadnjaci, samo senilni i ekstra levicari umisljaju neke Ruske pretnje. Kako ja znam, Rusija je intervenisala jedino uz postovanje medjunarodnih zakona, legalna sirijska vlast je pozvala Rusiju. Taj minimum ponosanje nemamo kod Nato sluge i Amere.

Sumadinac

pre 4 godine

Mislim da se NARO i Amerika igraju vatrom oni ne shvataju da je vise od polovine planete protiv njih samo uzmimo na primer 3 naj vece sile Rusiju, Kinu, i Indiju a gde su druge zemnje sto im je Amerika nanela zla po Azili I Arapskim zemnjama.

Rajko

pre 4 godine

Treba se plašiti ove izjave."Holivud" će prikazati scene kako su Rusi napali Poljsku ili neku severnu zemlju članicu NATO bande i tako pred svetom dobiti legitimitet da napadnu.Pa to su 101 put uradili do sada.Pa zar nisu to nama radili.

Vidovdan

pre 4 godine

Amerika što pre da se okrene sebi i svojoj ekonomiji, doživeće takav krah, da se neće moći nikad oporaviti. Trebalo bi da uvede da im i elementarne katastrofe prete, a ne Risija!

Pera

pre 4 godine

A što bi napali Poljsku ili bilo koju pribaltičku zemlju?? To su samo fantazije NATO manipulatora!

Drago

pre 4 godine

Ovaj prolupo ali se grčevito bori za radno mesto samo je njegova firma Nato ostala da provocira i izaziva ratove te terorističke organizacije samostalnih pombardovanja i ubijanja po svetu UN treba da veše i kontroliše u protivnom eto nama kraja sveta po sistemu propadam ja propadaju svi.

Mali a veliki

pre 4 godine

Pa oni to i traze hoce na silu da izazovu rat.

perica

pre 4 godine

jedino ako ce ameri da ratuju sa rusima atomskom silom zbog Poljske ili neke od baltickih drzavica, za amere je jedino bitno da oni redovno kupuju americko oruzje

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20