• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.12.2019

09:56

PUTIN KREĆE U BITKU ZA ARKTIK! Moskva ubrzano naoružava SEVERNU FLOTU,  stiže i S-400, a ključni detalj će ZALEDITI NATO!

Vesti

PUTIN KREĆE U BITKU ZA ARKTIK! Moskva ubrzano naoružava SEVERNU FLOTU, stiže i S-400, a ključni detalj će ZALEDITI NATO!

Podeli vest

Rusija planira da napravi protivazdušnu kupolu na Artiku kako bi zaštitila svoju Severnu flotu od neprijateljskih snaga, za koje smatra da žele da se dokopaju mineralnih bogatstava po kojima je ovaj region poznat

- Rusija ima plan da sve divizije svoje Severne flote naoruža sa raketnim sistemom S- 400, izjavio je vice-admiral vojske Aleksej Mojsev.

 

 

Rusija, kako piše Dejli mejl, povećava svoje vojno prisustvo na Artiku, gradeći novu infrastrukturu i renovirajući luke, s obzirom da želi da ima dominaciju u regionu, poznatom po velikom i nedirnutom mineralnom bogatstvu.

I druge zemlje su, takođe, pokušale da na brzinu ojačaju svoje prisustvo na Arktiku, zbog čega se javio opravdan strah od intenziviranja geopolitičkog rivaliteta svetskih sila.

U maju je Vašington optužio Moskvu za agresivno ponašanje u ovom regionu, a takođe je nagalsio da se i postupci Kine moraju oprezno posmatrati.

 

 

U septembru Rusija je, kako podseća Dejli mejl, dopremila svoj vazdušni sistem S-400 u arhipelag Nova zemlja, na krajnjem severu zemlje, čime je ojačala svoj vazdušni prostor.

Komandant Severne flote izjavio je da su slična raspoređivanja vojnih proizvoda planirana širom regiona.

- Naš plan je da sve naše arktičke divizije snabdemo takvim vojnim kompleksima u narednim godinama tako da će, zapravo, biti stvoren vazdušno odbrambeni sistem i kupola preko ruskog dela Arktika- izjavio je vice- admiral Aleksej Mojsev.  

ZASTRAŠUJUĆA PROGNOZA RUSKOG ADMIRALA! NATO i Rusija mogli bi da zarate na OVOM MESTU!

- To znači da će Arktik biti zaštićen od bilo koje vrste neprijateljskih napada iz vazduha, bilo da je reč o avionima, krstarećim ili balističkim raketama- izjavio je Mojsev u razgovoru za Tv kanal Zvezda.

Nova tehnologija i naoružanje, koje se dopremaju Severnoj floti, trenutno "okupira" oko 60 odsto vojne proizvodnje u Rusiji, piše Raša tudej.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Кинеско море, припада Кини... (Зашто би било "кинеско"...?) Северни пол - РУСИЈИ...!! Шта хоће проклети Американци...? Профит пљачком... "Леба без мотике"...? Мисле то је Либија или Ирак...? Па ни са Србијом нисте смели да "сиђете доле", а стално се курч.те се неком силом...!?

Jovan

pre 4 godine

Izvini brate, ali pola severnog pola pripada amerima, kad je ruski car prodo Aljasku, tako da ameri granice sa rusijom....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija