• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/informer.rs

10.12.2019

11:59

RAT NA MEDITERANU?! GRCI BESNE, ERDOGAN SE NE POTRESA! I još preti VOJNOM INTERVENCIJOM!

Vesti

RAT NA MEDITERANU?! GRCI BESNE, ERDOGAN SE NE POTRESA! I još preti VOJNOM INTERVENCIJOM!

Podeli vest

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nije isključio mogućnost intervencije ako Libija, odnosno zvanični Tripoli, to bude zatražio

On je u intervjuu za Tursku državnu televiziju TRT, koji prenosi italijanska ANSA, optužio zemlje koje podržavaju Haftara da krše embargo na prodaju naoružanja koji su uspostavile Ujedinjene nacije.


Turska je, podseća italijanska agencija, svojevremeno bila optužena da je u prošlosti podržavala provladine milicije snabdevajući ih oružjem.

Inače, Kalifa Haftar je postavljen za komandanta Libijske nacionalne armije od strane međunarodno priznatog Saveta poslanika 2015. godine, ali su se libijske oružane snage kasnije razdvojile u Libijske oružane snage pod kontrolom Haftara i Libijsku vojsku pod kontrolom Vlade Nacionalnog sporazuma.

Takođe, kako pišu svetski mediji Turska i Libija nastaviće, prema rečima Erodogana, svoje operacije u Mediteranu, čemu se žestoko protivi Grčka.

- Razlog zašto su Grci pobesneli jeste taj što su im ruke vezane zbog tusko- libijskog sporazuma o pomorskim granicama- rekao je Erdogan. 

SKANDAL NA OTVARANJU GASOVODA! Grci napustili ceremoniju, OPTUŽILI ERDOGANA ZA PROVOKACIJE!

Ovo će samo, kako podsećaju svetski mediji, još više zaoštriti tursko- grčke odnose koji su zahladneli kada je Erdoganova zemlja počela eksploataciju gasa kod Kipra. 

Oglasila se i Evropska unija koja će Turskoj uzbog ovoga, kako je najavljeno, uvesti sankcije. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija