• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

15.12.2019

15:43

IZBEGNUT ORUŽANI SUKOB?! Sastanak Putina i Zelenskog smanjuje šanse za VOJNU INTERVENCIJU u Ukrajini!

Vesti

IZBEGNUT ORUŽANI SUKOB?! Sastanak Putina i Zelenskog smanjuje šanse za VOJNU INTERVENCIJU u Ukrajini!

Podeli vest

Dolazak Vladimira Zelenskog na vlast u Ukrajini i samit „normandijske četvorke“ u Parizu smanjili su šanse za oružani sukob u Ukrajini, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za „Prvi kanal“

Na pitanje voditelja da li su dolaskom Zelenskog na vlast i nakon pregovora održanih u Parizu smanjene šanse za vojni sukob u Ukrajini, Peskov je odgovorio da „najverovatnije jesu“.

- Odgovor je potvrdan. Zelenski nije u ’stranci rata‘. Ako je (bivši predsednik Ukrajine Petro) Porošenko personifikovao ’partiju rata‘, on je započeo rat. Predsednik Porošenko je, nažalost, bio čovek koji je započeo rat, zbog kojeg je prolivena krv Ukrajinaca- istakao je Peskov.

Peskov je naglasio da Zelenski može da reši sukob u Donbasu ako pokaže potrebnu snagu volje, autoritet i dominaciju na političkoj sceni Ukrajine. On je dodao da bi kontrola nad nacionalistima u Ukrajini mogla da pruži nadu u rešenje unutrašnjeg ukrajinskog sukoba.

- Prvo, ja bih, naravno, uvek predlagao da se isključe bilo kakvi događaji koji bi mogli uvući Rusiju u ekstremne situacije. Hvala bogu, spoljna politika Rusije koju određuje predsednik naše zemlje osigurava našu zemlju od takvih zapleta- ocenio je Peskov.

On je izjavio da Vladimir Zelenski može da reši konflikt u Donbasu, ako pokaže potrebnu volju, autoritet i dominaciju na političkoj areni u Ukrajini. 

(VIDEO) PUTIN ZADOVOLJAN POSLE RAZGOVORA SA ZELENSKIM! Evo koliko je trajao njihov sastanak, I ŠTA IH SADA OČEKUJE!

Portparol navodi da, kada je reč o Ukrajini, kada se govori o jugoistoku ove zemlje ne govori se o odnosima Rusije i Ukrajine, već o „unutrašnjem ukrajinskom sukobu koji mogu da reše sami Ukrajinci“

- I ako ti nacionalisti, ekstremističke snage, ako ne prevladaju, ako ne budu nametali svoju volju, ako budu pod kontrolom šefa države, tada će se pojaviti nada da će napornim radom uspeti da se postigne nekakve naznake rešenja- dodao je Peskov.

U ponedeljak su lideri zemalja „normandijske četvorke“ usvojili izjavu posle sastanka u Parizu. U dokumentu je naglašeno da Minski sporazumi i dalje ostaju osnova za rad u „normandijskom formatu“ i da je povlačenje snaga predviđeno za kraj marta 2020. godine na tri nova punkta u Donbasu.

Osim toga, šefovi država pozvali su da se do kraja godine obezbedi primirje, oslobađanje zarobljenika prema formuli „svi za sve“, kao i da se Crvenom krstu dostavi „potpun i bezuslovan pristup svim zarobljenicima“.

PUTIN: Dogodiće se DRUGA SREBRENICA u Donbasu ako Kijev povrati kontrolu nad granicom sa Rusijom!

Sledeći sastanak u „normandijskom formatu“ treba da se održi za četiri meseca. Kako se navodi u zajedničkoj izjavi, jedna od osnovnih tema narednog sastanka biće organizacija lokalnih izbora u Donbasu.

Takozvani „normandijski format“ pregovora o Ukrajini postoji od juna 2014. godine, kada su, tokom obeležavanje 70. godišnjice iskrcavanja saveznika u Normandiji, lideri Rusije, Ukrajine, Francuske i Nemačke prvi put razgovarali o rešavanju sukoba u Donbasu. Od tada je održan niz telefonskih razgovora i samita, kao i kontakata ministara spoljnih poslova.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija