• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/informer.rs

19.12.2019

09:30

TA LUDAČA...Tramp doživeo NERVNI SLOM NA TVITERU: To je MARŠ SAMOUBISTVA

Vesti

TA LUDAČA...Tramp doživeo NERVNI SLOM NA TVITERU: To je MARŠ SAMOUBISTVA

Podeli vest

Predsednik SAD Donald Tramp nazvao je odluku Predstavničkog doma Kongresa da izglasa njegov opoziv „maršom samoubistva“ za Demokratsku stranku, u govoru koji je trajao dva sata na mitingu u Mičigenu

- Demokrate lude Nensi Pelosi obeležile su se večnim žigom sramote- rekao je Tramp okupljenima u Mičigenu, gđe je stupio na binu samo nekoliko minuta pre nego što je postao treći američki predsednik u 243 godine dugoj istoriji SAD koji će se suočiti sa suđenjem u Senatu i potencijalnom smenom sa funkcije, prenosi Rojters.

 

 


- To je sramota- ponovio je Tramp.

Ali, pre toga on je na društvenim mrežama imao čitavu tiradu, preživljavajući maltene nervni slom zbog svega što se dešavalo u Predstavničkom domu. 

 

On je juče na Tviteru napisao 45 postova u toku prepodneva, pre nego što je održano glasanje o njegovom opozivu.

Najupečatljivija poruka bila je ona koja, sa njegovom slikom, glasi:

- Oni nisu krenuli na mene, već na vas! 

 

 


Iako je Bela kuća insistirala na tome da će predsednik biti previše zauzet da bi se fokusirao na dešavanja u Kongresu, Tramp je proveo čitavo prepodne komentarišući proces opoziva putem tvitova i retvitova, prenosi AP.

- Možete li da poverujete da će me danas opozvati radikalna levica, demokrate koje ne rade ništa, a ja nisam ništa loše uradio- napisao je Tramp u jednom od Tvitova i pozvao pratioce da se pomole.

 

 

 

 


Kako su članovi Predstavničkog doma ulazili dublje u raspravu o impičmentu, pojačavao se i intenzitet Trampove reakcije, pa je sve počeo da kuca velikim slovima.

- Tako užasne laži koje iznosi radikalna levica, demokrate koje ne rade ništa. To je napad na Ameriku i napad na Republikansku stranku- napisao je Tramp.

 

Prethodno je napisao da se, zapravo, ništa i nije desilo i da mu ne mogu ništa, jer "predsednik ne može da se odstrani iz kancelarije".

 

 


On je optužio demokrate "za nelegalan, stranački pokušaj puča" i "proglašavanje rata američkoj demokratiji".

Donji dom Kongresa u kojem većinu imaju demokrate, usvojio je predlog za opoziv Trampa po partijskoj liniji.

Za prvu tačku predloga - zloupotrebu položaja - glasalo je 230 članova Predstavničkog doma, dok je protiv bilo 197. Druga tačka - opstrukcija Kongresa - usvojena je glasovima 229 predstavnika, dok je 198 bilo protiv.

 

 

JOŠ JE RANO OTPISATI TRAMPA! Evo šta sada, posle opoziva u Predstavničkom domu, čeka PREDSEDNIKA SAD! (VIDEO)
 


Opoziv Trampa ne znači i njegovu smenu s položaja. Ovim je samo otvoren put za suđenje u Senatu sledećeg meseca koji će doneti poslednju reč o tome da li će Tramp biti smenjen sa funkcije.

Rojter napominje da je Senat više prijateljski nastrojen prema Trampu od Predstavničkog doma, s obzirom da republikanci tu imaju većinu.

Da bi Tramp postao prvi američki predsednik koji je opozvan u procesu "impičmenta", demokratama treba dvotrećinska većina u Senatu od 100 mesta. To znači da bi najmanje 20 republikanaca moralo da se prikloni demokratama u glasanju protiv Trampa, što nijedan nije nagovestio da će učiniti.

Ako bi se to ipak desilo, Tramp bi po automatizmu izgubio funkciju predsednika.

Nijedan predsednik SAD nije opozvan u procesu "impičmenta".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maxmen

pre 4 godine

Nedaj se legendo,sve ih dobijas na izborima.?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17