• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/informer.rs

24.12.2019

10:52

OVO MESTO JE IZBRISANO SA LICA ZEMLJE! Ovako danas izgleda UPORIŠTE TERORISTA! (FOTO/VIDEO)

Vesti

OVO MESTO JE IZBRISANO SA LICA ZEMLJE! Ovako danas izgleda UPORIŠTE TERORISTA! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

U poljoprivrednoj prestonici Sirije, Raki, što je ona bila pre rata, danas na poljima raste korov, a ogromni silosi stoje pusti, jer su sve opljačkali teroristi

Danas je 80 odsto Rake u ruševinama. Kako se ide ulicom za ulicom isti je prizor- svuda uništene kuće. Zato mnogi i nazivaju Raku "gradom duhova" i nenaseljivim mestom. 

- Kada gledaš Raku, tačnije ono što je od nje ostalo, sećamo se fotografije Drezdena iz 1945. godine. Kao on tada, tako i Raka danas — jednostavno su zbrisani sa lica zemlje- navodi dopisnik televizije „Zvezda“ Pavel Revnjev.

Ponegde se vide pijace, ali samo sa voćem i povrćem. Hrane nema dovoljno.

Opasno je zaustavljati se, jer je Raka dugo vremena bila prestonica terorističke organizacije Islamska država. Novinari ovde skidaju znake raspoznavanja, jer i dalje ima mnogo terorista i za novinarima je raspisana velika nagrada. Tokom snimanja brzo menjaju svoje pozicije. I to bez obzira što je antiteroristička koalicija na čelu sa SAD objavila da je grad u potpunosti oslobođen.

Nakon nepreciznih vazdušnih napada celi kvartovi su uništeni, a na 1.000 ubijenih terorista, poginulo je 13.000 civila. Koalicija uopšte nije birala mete, govore lokalni stanovnici. Bombardovane su bolnice, stambene zgrade.

(FOTO/VIDEO) ASADOVE SNAGE STIGLE U POMOĆ KURDMA! NAROD GRLI I POZDRAVLJA VOJNIKE, Damask dovlači armiju na sever Sirije!

U tim rejonima treba biti posebno oprezan. Tu ima još mnogo neeksplodiranih bombi. Teritorija pod miniranim ruševinama meri se na kvadratne kilometre.

Koalicija u suštini nije oslobodila grad od terorista. Militanti su napustili svoje pozicije sa oružjem u rukama, a zatim su se mnogi vratili. Oni su aktivni, posebno noću, ali ni danju nije bezbedno.

Od 13.000 poginulih civila, SAD su priznale samo 1.800. Ove cifre nisu ni konačne, pod uništenim kućama je ostalo još na stotine poginulih.

Američka koalicija je obećala da će i deminirati i obnoviti grad. Dve godine je prošlo, a ništa se nije promenilo. Ovde sada polažu nadu u Rusiju. Ruska vojska je već dopremila humanitarnu pomoć u Raku, dok se sada razmatra mogućnost organizovanja radova deminera i vojnih lekara.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17