• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net

25.12.2019

11:20

REKORD OD KOGA SE LEDI KRV! Amerika godinu završava ZASTRAŠUJUĆIM BILANSOM!

Vesti

REKORD OD KOGA SE LEDI KRV! Amerika godinu završava ZASTRAŠUJUĆIM BILANSOM!

Podeli vest

Neslavni rekord postigle su Sjedinjene Američke Države u 2019, s obzirom da ovu godinu završavaju sa najviše slučajeva masovnih ubistava u 12 meseci

U 2019. bilo je 211 žrtava u 41 slučaju masovnog ubistva, prema podacima koje sakupljaju agencija Asošijejted pres, Ju-Es-Ej tudej i Nortistern univerziteta u Bostonu.

Prema njihovoj definiciji, masovno ubistvo je bilo koji incident u kojem umre četvoro ili više ljudi ne računajući počinitelja, navodi Raša Tudej.

To je najveći broj slučajeva masovnog ubistva od kako su dve medijske organizacije i univerzitet počeli sa beleženjem podataka.

Istakli su da druga istraživanja, koja datiraju sve do sedamdesetih godina prošlog veka, takođe, ne mogu da se porede sa ovogodišnjom brojkom.

- Izgleda da je ovo doba masovnih ubistava- izjavio je kriminolog Džejms Densli.

U 33 slučaja zločin je počinjen vatrenim oružjem, praćeno sekirama i noževima.

(VIDEO) MASAKR U DEJTONU! Muškarac sa maskom KALAŠNJIKOVIM pucao po ljudima, 10 MRTVIH, 27 POVREĐENIH

Devet slučajeva masovnog ubista počinjeno je na javnom mestu, dok je većina slučajeva uključivalo ljude koji se međusobno poznaju, članove porodice i kolege ili obračune između bandi.

Najsmrtonosniji incident dogodio se u avgustu kada je Patrik Krusijus ubio 22 osobe u Volmartu. Krusijus je rekao da je hteo da "pobije što više Meksikanaca".

(VIDEO/FOTO) AMERIKA NA NOGAMA, MASAKR U TRŽNOM CENTRU U TEKSASU, NAJMANJE 20 MRTVIH, MINIMUM 22 POVREĐENO! Tri osobe UHAPŠENE!

Ako nešto može da bude "pozitivno" u ovom neslavnom rekordu jeste podatak da, uprkos tome što je broj incidenata najveći u 2019, broj žrtava je bio veći dve godine ranije, kada je poginulo 224 osobe, uključujući masakar u Las Vegasu kada je ubijeno 58 osoba.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija