• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

07.01.2020

09:06

ZDRAVLJE I BLAGOSTANJE! Putin čestitao Božić!

Vesti

ZDRAVLJE I BLAGOSTANJE! Putin čestitao Božić!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Božić građanima Rusije, poželeo im zdravlje i blagostanje, i istaknuo ulogu Ruske pravoslavne crkve u jačanju duhovno-moralne osnove društva, navodi se u čestici koju je objavila pres-služba Kremlja

- U svetle božićne dane milioni ljudi u celom svetu osećaju radost i duhovni entuzijazam, poseban osećaj da pripadaju viševekovnoj tradiciji, koja se prenosi sa kolena na koleno - navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug

- Ogromnu stvaralačku ulogu u jačanju duhovno-moralnih osnova društva, u očuvanju našeg istorijskog, kulturnog nasleđa, u vaspitanju omladine igra Ruska pravoslavna crkva i druge hrišćanske konfesije Rusije. Tako veliki, plodotvorni rad je vrlo važan i zaslužuje najdublje priznanje - naveo je Putin.

SVAKE GODINE JE U DRUGOM HRAMU! Kako Vladimir Putin proslavlja Božić! (VIDEO)

- Želim pravoslavniim hrišćanima, svim građanima Rusije koji slave Rođenje Hristovo, zdravlje i blagostanje - zaključio je šef države.

Foto: Tanjug

Sam predsednik je Božić dočekao u Spaso-Preobraženskom saboru u Sankt Peterburgu, kao i prošle godine. Kako je predsednik rekao novinarima, on je tu kao dete bio i kršten.

Putin je nešto više od pola sata učestvovao u ponoćnoj liturgiju, nakon čega je kratko razgovarao sa starešinom sabora Nikolajem Brindinim i uručio mu ikonu kao poklon.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pinta007

pre 4 godine

HVALJEN ISUS I NJEGOVO ROĐENJE.....HVALJEN PUTIN I NJEGOVA LJUBAV PREMA SVOJOJ ZEMLJI I BORBI PROTIV ZLA KOJE STALNO PRETI ...JER ZLO NE MOŽE NIKAD DA PREĐE U STANJE DOBROTE I POŠTENJA..... MOJ GODIŠNJAK predsednik RUSIJE ..PUTIN .(1952)..NEK VEČNO ŽIVI I BRANI SVOJI ZEMLJU ( stim i MOJU ZEMLJU ..SRBIJU)...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija