• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

11.01.2020

12:56

NAPADNUT AMERIČKI KONVOJ U AVGANISTANU! Talibani tvrde: Ubili smo sve vojnike!

Vesti

NAPADNUT AMERIČKI KONVOJ U AVGANISTANU! Talibani tvrde: Ubili smo sve vojnike!

Podeli vest

Bomba je eksplodirala na putu u pokrajini Kandahar u Avganistanu prilikom prolaska konvoja američkih vojnika, kaže portparol NATO-a i avganistanski zvaničnik

Uprkos zimskom zatišju u borbama zbog obilnih snežnih padavina u planinama gde se talibani obično odmaraju i planiraju svoje godišnje ofanzive, bombe na putevima i dalje se detoniraju u mestima kojima patroliraju avganistanske snage i njihovi saveznici.

Visoki avganistanski vojni zvaničnik u Kandaharu rekao je da se incident dogodio u okrugu Dand.

​Strane trupe ogradile su to područje i drže avganistanske snage dalje od mesta nesreće, dodao je zvaničnik. Portparol NATO-a rekao je da ocenjuje situaciju, ali je odbio da iznese detalje, javlja Fena, a prenosi Avaz.ba.

Portparol talibana Kari Jusuf Ahmadi preuzeo je odgovornost za napad i rekao da je eksplozija ubila sve vojnike u vozilu. Talibani obično tvrde da ima žrtava i naduvaju cifre kada napadaju avganistanske i strane trupe, konstatuje Rojters.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SAD DVE DECENIJE OBMAMLJIVALA JAVNOST! Ovo prava istina o ratu u Avganistanu!
Planeta

SAD DVE DECENIJE OBMAMLJIVALA JAVNOST! Ovo prava istina o ratu u Avganistanu!

Posle trogodišnje sudske bitke, Vašington post je objavio poverljive vladine dokumente koji otkrivaju kako su u poslednje gotovo dve decenije američki predsednici i vojni i civilni zvaničnici lagali i obmanjivali javnost o neuspehu rata u Avganistanu, u kojem se, ističu svetski mediji, potrošilo preko hiljadu milijardi dolara i u kojem su poginule desetine hiljada vojnika i civila

11.12.2019

19:32

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija