• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

14.01.2020

17:00

DŽONSON OLADIO ŠKOTLANĐANE: Ništa od novog referenduma, VI STE DEO VELIKE BRITANIJE

Vesti

DŽONSON OLADIO ŠKOTLANĐANE: Ništa od novog referenduma, VI STE DEO VELIKE BRITANIJE

Podeli vest

Premijer Velike Britanije Boris Džonson odbio je zahtev premijerke Škotske Nikole Stardžen da Škotska dobije pravo da održi novi referendum o nezavisnosti

- Vi i vaš prethodnik ste lično obećali da će referendum 2014. godine biti jedino glasanje ove generacije. Narod Škotske je ubedljivo glasao za očuvanje jedinstva Ujedinjenog Kraljevstva i vlade Velike Britanije i Škotske su se obavezale da poštuju rezultate (tog referenduma) - navodi se u tekstu pisma koje je obajvio Džonson na tviteru.

 

 

Ranije je škotska premijerka Nikola Stardžen izjavila da će razmotriti sve razumne mogućnosti ako britanski premijer Boris Džonson pokuša da je spreči da organizuje novi referendum o nezavisnosti Škotske.

Partija Stardženove koja se zalaže za nezavisnost Škotske i protiv izlaska iz EU, Škotska nacionalna partija (SNP), na parlamentarnim izborima osvojila je 48 od 59 poslaničkih mesta u Škotskoj, što, kako je navela, predstavlja podršku njenom planu za održavanje referendum


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija