• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs/Informer

15.01.2020

17:11

ŽIVOTNI PUT DMITRIJA MEDVEDEVA! Od Gasproma, preko funkcije predsednika, A ZATIM I PREMIJERA!

Vesti

ŽIVOTNI PUT DMITRIJA MEDVEDEVA! Od Gasproma, preko funkcije predsednika, A ZATIM I PREMIJERA!

Podeli vest

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev šokirao je danas svetsku javnost, pošto je saopštio da je podneo ostavku predsedniku te zemlje Vladimiru Putinu, čime je raspuštena ruska vlada. Odluku je doneo, kako se navodi posle obraćanja Putina u ruskoj Dumi

Medvedev je izabran za predsednika Rusije 2008. godine, služeći četvorogodišnji mandat. Istog dana kada mu je istakao mandat kao predsednika Rusije, 7. maja 2012. godine, njega je sada aktuelni prvi čovek Rusije Putin predložio da bude premijer.

Sledećeg dana, ruska Duma glasala je o predlogu ruskog predsednika i prihvatila da Medvedev bude mandatar vlade. Šest godina kasnije, Putin ga je ponovo nominovao na tu funkciju, a Duma je većinom prihvatila taj predlog.

Foto: Reuters/Sputnik

Mediji su u više navrata spekulisali da postoje napetosti na relaciji odnosa Putin – Medvedev. Sada već bivši premijer Rusije je u jednom intervjuu demantovao pisanja novinara, koji su smatrali da ima nameru da postane predsednik Rusije.

2013. godine, istakao je da nema napetosti između njih, ali se i osvrnuo i na političke ambicije.

Novinari su pokušali da saznaju više o predsedničkim ambicijama Medvedeva, na šta im je uopšteno odgovorio da će "o tome odlučivati u zavisnosti od okolnosti".

ŠOK! RUSKA VLADA PODNELA OSTAVKU, Medvedev raspustio kabinet posle sastanka sa Putinom!

- Ne negiram ništa. Želeo bih da radim više i da donesem odgovarajuću odluku na osnovu više faktora. Tako sada stoje stvari – rekao je tada Medvedev medijima.

Medvedev je rođen 14. septembra 1965. godine u Lenjingradu.

Godine 1999. Medvedev je bio u grupi osoba koje je Vladimir Putin iz Sankt Peterburga doveo na rukovodeće položaje u ruskoj Vladi. Decembra iste godine izabran je za šefa kabineta ruskog predsednika.

Bio je u dva navrata predsednik upravnog odbora Gasproma (2000-2001 i 2002-2008), stoji u njegovoj biografiji.

Foto: Reuters/Sputnik

Za zamenika predsednika ruske Vlade je izabran 14. novembra 2005. godine, a 2008. godine je vršio funkciju predsednika Rusije.

Medvedev je 2012. godine, pošto mu se okončao predsednički mandat, postao premijer Rusije. Funkciju je obavljao do 2018, kada je opet izabran na to mesto.

Završio je Pravni fakultet u Lenjingradu. Oženjen je suprugom Svetlanom, a par ima sina Ilju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija