• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts.rs

17.01.2020

09:05

TRAMP SE NJE VIŠE BOJI NEGO PUTINA! Evo ko je žena koja je učestvovala u razotkrivanju prevara, se*s afera i laži tri predsednika SAD!

Vesti

TRAMP SE NJE VIŠE BOJI NEGO PUTINA! Evo ko je žena koja je učestvovala u razotkrivanju prevara, se*s afera i laži tri predsednika SAD!

Podeli vest

Zoi Lofgren jedina je osoba na američkoj političkoj sceni koja je aktivno učestvovala u tri procesa opoziva predsednika. Ričard Nikson je preduhitrio Senat podnevši ostavku pre glasanja, Bila Klintona su spasili senatori. Teški dani za Donalda Trampa tek počinju

Punih 46 godina pošto je Predstavnički dom Američkog kongresa pokrenuo proces opoziva tadašnjeg predsednika Ričarda Niksona, Zoi Lofgren ima priliku da, doduše iz trećeg pokušaja, "dođe glave" jednom predsedniku SAD.

Početak suđenja pred Senatom je pitanje dana, a tim demokrata koji su i pokrenuli proces impičmenta Donalda Trampa predvodiće Zoi Lofgren, koja je, kao student prava 1974. godine, pomagala Komitetu za pravosuđe da definiše optužbe protiv Niksona.

Foto: Public

Niksonova karijera, suštinski, bila je okončana još onog trenutka kada je Mark Felt novinarima Vašington posta Bobu Vudvordu i Karlu Bernštajnu ispričao detalje afere koja će ubrzo biti nazvana "Votergejt", ali proces opoziva nikada nije doveden do kraja, pošto je predsednik SAD podneo ostavku ne želeći da se suoči sa Kongresom.

Četvrt veka kasnije, Zoi Lofgren je bila deo Komiteta za pravosuđe Predstavničkog doma koji je odobrio dokumente koji su pratili postupak opoziva Vilijema Džefersona Klintona.

POČEO PROCES OPOZIVA TRAMPA! Otvoreno suđenje pred Senatom koje će odlučiti sudbinu predsednika SAD

Foto: Reuters

Republikanci su proces opoziva Bila Klintona pokrenuli pošto se ispostavilo da je tadašnji predsednik SAD lagao o vezi sa pripravnicom u Beloj kući, Polom Džons. Klinton je, takođe, lagao o prirodi odnosa sa Monikom Luinski.

- U Klintonovom slučaju nije bilo teškog kriminalnog dela ili prekršaja. Laž o seksualnom životu ne predstavlja povredu ustavnog poretka, niti pretnju po nacionalnu bezbednost - rekla je Lofgrenova En-Bi-Siju.

Foto: printscreen

Prema njenim rečima, Niksonova zloupotreba službenog položaja ogledala se u pokušaju da iskoristi vladine službe kako bi prikrio provalu u hotel "Votergejt".

- Ali bar nije uključivao druge države. Osnivači SAD bili su zabrinuti zbog mogućeg mešanja drugih država u naš politički sistem - rekla je Zoi Lofgren.

Niksonovo ponašanje ne potpada pod tu kategoriju, pa je s te strane slučaj Tramp mnogo ozbiljniji, smatra Lofgrenova.

ŠTA MU JE TO NA RUCI?! Kandidat za predsednika Amerike šokirao detaljem na ruci! A tek kako ga je objasnio (FOTO)

Demokrate pozive za opoziv Trampa zasnivaju na tvrdnjama da je predsednik SAD, preko svog advokata i nekadašnjeg gradonačelnika Njujorka Rudija Đulijanija, pokušao da nastavak američke pomoći Ukrajini uslovi početkom istrage protiv sina mogućeg demokratskog kandidata na predsedničkim izborima u SAD Džozefa Bajdena.

O pokušaju Donalda Trampa da "pritisne" Ukrajince svedočilo je sijaset visokih američkih zvaničnika, zbog čega demokrate smatraju da senatori, bez obzira na partijsku pripadnost, neće moći da ignorišu argumente, te da će Tramp, na koncu, biti izbačen iz Bele kuće.

Foto: Reuters

Donald Tramp i Nensi Pelosi

Republikanci su, istovremeno, pronašli svedoke koji tvrde suprotno, navodeći da se događaji o kojima govore pristalice opoziva nisu odvijali na način koji bi mogao ugroziti poziciju Donalda Trampa.

- Proces opoziva nije pokrenut jer je predsednik lagao o seksualnom životu. Njegov bivši advokat je u zatvoru jer je lagao o predsednikovim poslovima - rekla je Lofgrenova, aludirajući na slučaj Majkla Koena, koji je iza rešetaka završio jer je lagao o isplatama ženama koje su tvrdile da su bile u vezi sa Trampom. Predsednik SAD je te navode demantovao.

TRAMP U TOTALNOJ PANICI: VEŠTICE SU IMALE VEĆA PRAVA OD MENE! Analitičari tvrde da će BITI OPOZVAN!

- Bilo bi pogrešno da predsednika gonimo jer je zataškavao te afere i to nećemo činiti - rekla je Lofgrenova, tvrdeći da je za Ameriku loše što se ispostavilo da predsednik radi stvari protivne nacionalnim interesima.

- Bilo bi sjajno da se pojavi neko bezazleno objašnjenje, mada teško mogu da zamislim kako bi takvo objašnjenje zvučalo - rekla je Zoi Lofgren.

Iskustvo Zoi Lofgren ključna je preporuka zbog koje ju je predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi i izabrala u tim koji će optužbe protiv Trampa predstaviti Senatu. U dva slučaja impičmenta u kojima je do sada učestvovala Zoi Lofgren, predsednici SAD nisu opozvani u Kongresu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Pa kod njih nema normalnih,ko je sve naselkavao američki tlo to ni sam Bog ne zna.

OSVETE ĆE BITI! TRAMPU JE POTREBAN MIR SA IRANOM, A UPRAVO TO JE ONO ŠTO OD TEHERANA NEĆE DOBITI! Ameri kasno shvatili da su naljutili persijskog lava!
Planeta

OSVETE ĆE BITI! TRAMPU JE POTREBAN MIR SA IRANOM, A UPRAVO TO JE ONO ŠTO OD TEHERANA NEĆE DOBITI! Ameri kasno shvatili da su naljutili persijskog lava!

Iran je mudro eskivirao direktni, državni vojni konflikt, u korist suptilnijeg i opasnijeg rata protiv američkog prisustva na Bliskom istoku - što je rat koji će, ukoliko bude uspešan, preoblikovati čitav region. Ne, ništa još nije gotovo. Sve je spremno za eskalaciju (ali na asimetričan način). Tramp ostaje u šaci odmetnutih senatora

16.01.2020

21:07

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija