• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.01.2020

14:52

MAKRON HITNO EVAKUISAN! Haos u Parizu, demonstranti opkolili zgradu! Specijalci ga izvlačili! (VIDEO)

Vesti

MAKRON HITNO EVAKUISAN! Haos u Parizu, demonstranti opkolili zgradu! Specijalci ga izvlačili! (VIDEO)

Podeli vest

Snage bezbednosti Francuske evakuisale su predsednika Emanuela Makrona iz teatra "Les Bouffes du Nord" u Parizu zbog napada demonstranata.

Veća grupa demonstranata okupila se ispred pozorišta nakon što je na društvenim mrežama objavljena informacija da se predsednik Makron nalazi u zgradi.

Uzvikujući slogane protiv Makrona demonstranti su pokušali da uđu u pozorište, a francuska policija evakuisala je predsednika.

Najavljeni vladin plan reforme penzionog sistema u Francuskoj je bio povod za proteste i štrajkove koji traju od 5. decembra prošle godine.

Administracija francuskog predsednika novim planom zagovara da se visina penzije izračunava na osnovu iznosa plate koju je radnik imao tokom cijele karijere, a ne na osnovu plata iz poslednjih pet godina radne karijere. Sindikati tvrde da će to rezultirati znatno manjim penzijama za buduće penzionere.

Makronov plan predviđa i izmene kriterijuma zahtevnosti različitih zanimanja, a što će na kraju oduzeti pravo prevremenog penzionisanja za radnike iz više sektora, uključujući i javnu službu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bavko

pre 4 godine

Divim se ovim demonstrantima znaju za cega se bore,mi ni zasta nismo.

srb

pre 4 godine

Zamislite da su demonstrati opkolili zgradu u nameri da "lincuju"predsednika ?! Francuze bas briga, sreca pa ima policiju i obezbedenje! Sta kazete.........

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17