• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

20.01.2020

13:53

DOK EVROPA SPAVA, PUTIN JE OD MOSKVE NAPRAVIO CENTAR SVETSKE POLITIKE! Nemački list o ruskom predsedniku: IMA HRABROST DA RIZIKUJE, ZATO JE POBEDNIK!

Vesti

DOK EVROPA SPAVA, PUTIN JE OD MOSKVE NAPRAVIO CENTAR SVETSKE POLITIKE! Nemački list o ruskom predsedniku: IMA HRABROST DA RIZIKUJE, ZATO JE POBEDNIK!

Podeli vest

Dok Evropa spava i ide ka tome da potpuno izgubi značaj u geopolitičkim pitanjima, pobednik na međunarodnoj sceni je ruski predsednik Vladimir Putin. Moskva je ponovo centar svetske politike, piše dopisnik nemačkog lista "Handelsblat" Matijas Brugman

Ruski predsednik je geopolitički pobednik, zahvaljujući tome što se odlučio da rizikuje. On je obezbedio sebi vlasti u zemlji, a takođe se učvrstio na svetskoj sceni u spoljnoj politici, smatra Brugman.

Nemački novinar podseća na davno zaboravljene reči bivšeg američkog predsednika Baraka Obame, koji je rekao da je Rusija regionalna sila, ali ističe da je Putin omogućio da zemlja danas ponovo nosi status svetske sile.

Konkretno, ruski predsednik je zajedno sa Iranom učvrstio vlast predsednika Sirije Bašara el Asada u zemlji, dok istovremeno NATO nije mogao da napadne Asada zbog režima zabrane letenja iznad Sirije, navodi autor.

PUTIN NASTAVLJA ČISTKU! Kadrovske promene na još jednoj važnoj funkciji!

Brugman ističe da je nakon ponovnog pripajanja Krima Rusiji i početka oružanog sukoba na istoku Ukrajine, šef Kremlja postao odlučujući faktor moći i u tom regionu.

Predsednik Rusije je učvrstio svoj položaj u svetskoj politici nakon najavljenih strukturnih promena u ruskom političkom establišmentu.

- Evropa ne ide u rat, kao 1914. godine, nego se udobno uljuljkava i kreće u pravcu geopolitičke beznačajnosti. Evropa se mora probuditi ako ne želi da dopusti dalje jačanje ruskog uticaja u svetu. SAD i Kina će rešiti trgovinska pitanja, a SAD i Rusija geopolitičke konflikte. Evropi će samo dozvoliti da snabdeva žrtve kriza i ratova. Došlo je vreme za buđenje - apeluje na Evropljane novinar „Handelsblata“.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srb

pre 4 godine

G. BM dokazuje da je nemac uvek nemac!?Svaka cast na tom ali tesko mu prevaliti da je EU skup suprotstavljenih interesa,ko kosi a ko vodu nosi,kog se pita a ko robski cuti dok se narodu osim izuzetka prodaje rog za svecu?Koliki je zbir guga clanica EU?

PUTIN OPREZAN: Pratite raspoređivanje američkih raketa!
Planeta

PUTIN OPREZAN: Pratite raspoređivanje američkih raketa!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je njegova zemlja, prvi put u istoriji, nadmašila druge države po nivou razvoja naprednog oružja i zatražio da se širom sveta prati moguće raspoređivanje američkih raketa kratkog i srednjeg dometa

24.12.2019

16:29

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija