• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

23.01.2020

08:05

OFICIR CIA OTKRIO ZAŠTO JE I KAKO SRUŠEN UKRAJINSKI AVION U IRANU! Sve je prevara, cilj je bio veliki rat, SVET JE SPASLA RUSIJA!

Vesti

OFICIR CIA OTKRIO ZAŠTO JE I KAKO SRUŠEN UKRAJINSKI AVION U IRANU! Sve je prevara, cilj je bio veliki rat, SVET JE SPASLA RUSIJA!

Podeli vest

Filip Džiraldi, bivši stručnjak za borbu protiv terorizma CIA, spekuliše da su SAD pokrenule nekoliko sajber-napada, jedan na iranski sistem protivraketne odbrane i drugi na transponder srušenog ukrajinskog aviona

Stručnjak objašnjava da je iranski raketni operater doživeo ekstremne „smetnje", a transponder ukrajinskog aviona na letu 752 isključen je nekoliko minuta pre nego što su dve ruske rakete „Tor" lansirane.

- Gašenje transpondera, koji bi operateru automatski signaliziovao da je avion civilni, ukazivalo je da zapravo predstavlja neprijateljsku metu. Operater je, posebno informisan u vezi sa mogućnošću pojave američkih krstarećih raketa, zatim ispalio - rekao je.

Džiraldi je rekao da je raketni sistem Tor, koji koristi Iran, ranjiv na hakovanje ili "obmanjivanje", a da je transponder aviona na letu 752, istovremeno, bio van mreže "kako bi stvorio avionsku nesreću koja cěe se pripisati iranskoj vladi".

Pentagon je, kako se izveštava, razvio tehnologije koje mogu da obmanu neprijateljske radare lažnim i varljivo pokretnim ciljevima, rekao je.

- Ista tehnologija može se, naravno, koristiti za izmenu ili čak maskiranje transpondera na civilnom avionu na takav način da se šalju lažne informacije o identitetu i lokaciji. Sjedinjene Države imaju mogućnost sajber i elektronskog ratovanja koje istovremeno ometaju i menjaju signale koji se odnose i na avionske transpondere i na iransku protivodbranu. Izrael, verovatno, ima istu sposobnost - rekao je Džiraldi.

Iran je u sredu izneo tvrdnju da se, kada je u pitanju obaranje aviona, ne može isključiti „neprijateljska sabotaža".

MAKRON NAJURIO IZRAELSKU POLICIJU IZ CRKVE! Francuski predsednik pobesneo - skandal u Jerusalimu! (VIDEO)

Iranski brigadni general Ali Abdolahi je sugerisao da je američko hakovanje protivraketne odbrane prouzrokovalo da avion na letu 752 izgleda kao neprijateljska nadolazeća raketa.

Foto: Fotoilustracija

Iranski predsednik Hasan Rohani optužio je SAD da su odgovorne za rušenje aviona rekavši da:

- Koren svake tuge potiče iz Amerika ... tako da ih ne možemo isključiti kao mogući uzrok.

AMERIČKI FARMERI MASOVNO BANKROTIRAJU ZBOG PUTINA! BRUTALNA OSVETA RUSIJE! Najnoviji manevar Moskve i Pekinga sahranjuje poljoprivredu SAD! (VIDEO)

Iranski parlament je takođe izjavio „mi smo u snažnoj konfrontaciji sa američkim kriminalom i ne dozvoljavamo greške... ne možemo dozvoliti neprijatelju da zloupotrebljava probleme".

Džiraldi zaključuje da američko elektronsko ratovanje, odnosno rušenje civilnog aviona i okrivljavanje Irana za to "sugeriše da je to zamišljen i pažljivo isplaniran događaj" kako bi se kreirale okolnosti za naredni svetski rat izveštava zerohedge.

Na sreću planete, a na žalost jastrebova u Pentagonu, Rusija je provalila prljavu igru Amerikanaca i samo zahavljući njoj nije došlo do velikog rata! Tačnije, Teheren se na molbu Moskve i Kine uzdržao od otvorenog napada na ameripčke interese na Bliskom Istoku, ograničio se samo na raketiranje baze vojske SAD u Iraku.  

Za sada!     


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nomenestomen

pre 4 godine

Ima samo JEDAN problem u ovoj bajci; Tor sistem ne raspoznaje i nema mogućnost očitavanja da li je letjelica civilna ili vojna! Prije puštanja bajki savetujte se s stručnjacima za takve "sitnice"

Marcco

pre 4 godine

Danas, za 30 dolara, može da se kupi resiver transponder signala. Jedan običan micro USB sa odgovarajucim softverom. Malo skoplje varijante su eksterni i imaju antenicu, koštaju oko 50 dolara. Zato, nemojte o Tor ne prepoznaje Transponder signale jer ih, u krajnjem slučaju, prepoznaje kontrola letenja Irana.

nomenestomen

pre 4 godine

Sad sam ti skoro rekao gde možeš da utakaneš USB na TOR,al ne vredi s tobom raspravljati,ti si expert za PVO vidim!

Marcco

pre 4 godine

Boing 737 next gen poseduje transponder od L3Harris-a, amričke kompanije koja dobrim delom ostvaruje prihode u vojnoj industriji SAD-a i jedna je od največih kompanija za opremu specijalne namene u svetu. Da li se ovo stvarno desilo, ne znam. Da li su amerikanci sposobni da ovako nešto urade, definitivno jesu. Da li poseduju tehničke predispozicije... pa naravno, njihov je transponder. Pa i da nije od L3 Harris-a, bio bi od Honeywell-a... ista stvar. Ove kompanije ne samo da su američke već su veoma povezane sa američkom vojskom i ne mogu da zamislim da amerikanci za bilo koju bezbednosno osetljivu elektroniku nemaju "ugrađeno" neko svoje "rešenje".

ChuChu

pre 4 godine

Izgleda da je Amerika stvarno krivac za svo zlo ovog sveta , kad bi Amerika nestala na celom svetu bi procvetalo cvece i ziveli bi svi slozno i srecno , Sunce se radja na istoku a mrak dolazi sa zapada kad Sunce zadje....

Djordje

pre 4 godine

Pokvario se avion i pao, rebra od krila ostala citava. Da su ga pogodite dve ruske rakete istopile bi se. Iran Rusija Amerika Evropa spasavaju firme koje prave avione jer ljude uhvatila panika idu brodom vozom i autobusom. Iran je hteo da kupi avione civilne od erbasa bilo kod vas u novinama,

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija