• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

25.01.2020

23:25

ZAHAROVA UĆUTKALA POLJAKE I UKRAJINCE, RUSIJA JE STAVILA TAČKU NA VAŠE PREKRAJANJE ISTORIJE! Moskva ne svađa Kijev i Vašravu, ali neće trpeti bezobrazluk!

Vesti

ZAHAROVA UĆUTKALA POLJAKE I UKRAJINCE, RUSIJA JE STAVILA TAČKU NA VAŠE PREKRAJANJE ISTORIJE! Moskva ne svađa Kijev i Vašravu, ali neće trpeti bezobrazluk!

Podeli vest

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova istakla je da Moskvi nije cilj da posvađa Kijev i Varšavu, već da zaustavi zločinačko ponovno ispisivanje istorije

- Rusija ne želi da unese razdor između Kijeva i Varšave, već da stavi tačku na zločinačko prekrajanje istorije. Što se tiče 'Ukrajine - Kijevske Rusije', volela bih da neko precizira datume početka i kraja postojanja ove Maloruske Hiperboreje - navela je Zaharova, odgovarajući na izjavu ukrajinskog zamenika ministra inostranih poslova Vasilija Bodnara da je Moskva ukrala istoriju Kijevske Rusije i Ukrajine.

Ona je takođe predložila ukrajinskom diplomati da sledeći put upotrebi nazive „Ukrus" ili „Rusukra" za obeležavanje tog mitologizma.

Šta je Kijev predložio Varšavi

Ranije je Bodnar okrivio Rusiju da pokušava da unese razdor između Kijeva i Varšave i predložio Poljskoj da se ujedine protiv Rusije. On je rekao da „Rusija od davnina pokazuje da je sposobna ne samo da krade tuđe teritorije, već i tuđu istoriju, recimo, istoriju Ukrajine i Kijevske Rusije", kao i da „pripisuje sebi tuđe pobede" i „prebacuje na druge odgovornost za zločine". 

AMERIKANCI PRESRELI RUSKOG GENERALA U SIRIJI! Moskva potvrdila težak incident kod Manbidža! (VIDEO)

Ukrajinski diplomata je pružio podršku poljskom Sejmu, koji je okrivio Sovjetski Savez za raspirivanje Drugog svetskog rata.

Poslednjih godina su odnosi Ukrajine i Poljske postali nategnuti najviše zbog pitanja istorije. Varšava osuđuje stav Kijeva o veličanju „Organizacije ukrajinskih nacionalista - Ukrajinske pobunjeničke vojske", a takođe kritikuje konstantni vandalizam nad poljskim spomen-obeležjima u Ukrajini. 

GRCI RAZBILI ALBANSKU NARKO BANDU! Zaplenili čak 1,18 tona kokaina! ŠIPTARI DROGU KRILI U IZNAJMLJENIM STANOVIMA!

Pored toga, u Poljskoj je uvedena krivična odgovornost za širenje propagande „banderovske ideologije" i poricanje Volinskog masakra, koji su organizovali ukrajinski nacionalisti protiv poljskog stanovništa 1943. godine. Kijev je ovu odluku nazvao „antiukrajinskom".

Stepan Bandera je lider Organizacije ukrajinskih nacionalista, kojoj je Porošenko u maju 2015. godine dao status „boraca za nezavisnost". Organizacija je počinila mnoge krvave zločine, a učestvovala je i u borbama protiv Sovjetskog Saveza.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
flamantes

pre 4 godine

Zaharova je ograničena kakva je inače politika Rusije.

DRAGAN

pre 4 godine

Bilo bi bolje da prionete malo na knjigu i ne tako davnu prosloste i shvatite odnose Rusije i poljske Vidi se ko je ogranicen.......

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija