• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

10.02.2020

09:51

ŠOK U NEMAČKOJ! Naslednica Angele Merkel odustala od kandidature za kancelara!

Vesti

ŠOK U NEMAČKOJ! Naslednica Angele Merkel odustala od kandidature za kancelara!

Podeli vest

Anegret Kramp-Karenbauer, koju je nemačka kancelarka Angela Merkel odredila kao svoju naslednicu, neće se kandidovati za najvišu funkciju u Nemačkoj, javlja "Dojče vele"

Kramp-Karenbauer je u ponedeljak iznenadila rukovodstvo Hrišćansko demokratske stranke (CDU) najavom da se neće kandidovati za kancelara i da odlazi sa mesta šefa stranke.

Prema izveštajima iz kancelarije stranke CDU, Merkel želi da Kramp-Karenbauer ostane nemački ministar odbrane.

Merkelova je 57-godišnjakinju odabrala da se kandiduje za njenu naslednicu na izborima koji će biti održani 2021. godine, nakon što je 2018. izabrana za šefa CDU.

Foto: Reuters

Od tada je Kramp-Karenbauerova imala dosta problema i niz skandala koji su podigli sumnju u njenu sposobnost da efikasno vodi zemlju.

To se pogotovo nedavno videlo na izborima u Tiringiji, gde joj je lokalni odbor otkazao poslušnost i pomogao lokalnom lideru da dođe na funkciju u saradnji sa krajnjom desnicom.

ANGELA MERKEL SE POVLAČI! Otpisivana je sto puta, a postala NAJMOĆNIJA ŽENA sveta! Evo koga SPREMA ZA NASLEDNICU!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija