• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

12.02.2020

23:20

SZO RAZRAĐUJE MASTER PLAN ZA ISTRAŽIVANJE KORONAVIRUSA! Ovi kao da su iz serije "Selo gori, a baba se češlja"! PRAVITE LEK, VAKCINU, ŠTA GOD... KAKAV BRE MASTER PLAN...

Vesti

SZO RAZRAĐUJE MASTER PLAN ZA ISTRAŽIVANJE KORONAVIRUSA! Ovi kao da su iz serije "Selo gori, a baba se češlja"! PRAVITE LEK, VAKCINU, ŠTA GOD... KAKAV BRE MASTER PLAN...

Podeli vest

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) razrađuje master plan kojim bi se koordinisala klinička istraživanja koronavirusa, izjavio je generalni direktor te organizacije Tedros Adhanon Gebrejesus

On je novinarima po okončanju dvodnevnog skupa u Ženevi rekao da su u toku sastanci istraživačkih grupa sa vodećim istraživačima, kako bi se odmah započelo sa radom na rešavanju najtežih pitanja, prenosi Tass.

- Neki od tih problema podrazumevaju jednostavnu dijagnostiku, najbolji pristup prevenciji infekcije, potencijalne terapije koje bi mogle da se koriste za lečenje pacijenata - rekao je Tedros.

On je naveo i da je SZO poslala maske, rukavice i medicinske uniforme u 18 zemalja radi zaštite zdravstvenih radnika od koronavirusa.

I ONI SU SE UKLJUČILI U BORBU PROTIV KORONAVIRUSA! Ova država je Kini donirala 100 evra: HTELI SMO DA IM POKAŽEMO DA SMO ZABRINUTI ZA TRENUTNU SITUACIJU(FOTO)

- Nastavljamo da podržavamo države alatima i opremom koji su im potrebni radi dijagnostike, ali i zaštite zdravstvenih radnika. Dostavljali smo dijagnostičke setove laboratorijama širom sveta i nastavićemo tako. Takođe, slali smo zalihe maski, rukavica, haljina, opremu za zaštitu zdravstvenih radnika na liniji fronta - rekao je generalni direktor SZO.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija