• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: nezavisne

20.02.2020

18:19

KORONAVIRUS IMA SVOJU POZITIVNU STRANU?! Bizarni rezultati naučnih istraživanja!

Vesti

KORONAVIRUS IMA SVOJU POZITIVNU STRANU?! Bizarni rezultati naučnih istraživanja!

Podeli vest

Epidemija koronavirusa ima pozitivnu ulogu kada je reč o životnoj sredini jer je količina ugljen-dioksida u posljednje dve sedmice u Kini smanjena za najmanje 100 miliona kubnih tona, navodi finski Centar za istraživanje energije i čistog vazduha

Brzo širenje novog virusa, koji je u Kini usmrtio više od 2.000 i zarazio 74.000 ljudi, dovelo je do pada potražnje za ugljem i naftom.

Kako je navedeno u istraživanju čiji su rezultati objavljeni na britanskoj internet stranici "Karbon brif", u posljednje dve sedmice dnevna proizvodnja električne energije u elektranama na ugalj bila je na četvorogodišnjem nivou, u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Istovremeno, proizvodnja čelika pala je na petogodišnji minimum.

Kina je najveći svetski uvoznik i potrošač nafte, ali njena proizvodnja u rafinerijama u centralnoj pokrajini Šandong pala je na najniži nivo od jeseni 2015. godine, navodi se u izvještaju finskog centra.

DVOJE DRŽAVLJANA SRBIJE sa kruzera "Diamond Princess" ukrcalo se na let za Evropu!

Ekonomska aktivnost u Kini obično se povećava nakon praznika koji slede nakon kineske Nove godine.

Ali, kineske vlasti su u mnogim delovima praznike produžile za sedam dana, nastojeći da spreče širenje epidemije zadržavanjem stanovnika u kućama.

Mere za suzbijanje širenja virusa dovele su do smanjenja proizvodnje od 15 do 40 odsto u ključnim industrijskim sektorima.

Ipak, nakon što se virus smiri, vrlo brzo će se svi u Kini suočiti sa pojačanom proizvodnjom koja će nastojati da kompenzuje gubitke. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija