• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

03.03.2020

17:49

TURSKI MINISTAR OPTUŽUJE: Grci ubijaju migrante sa leđa! (VIDEO)

Vesti

TURSKI MINISTAR OPTUŽUJE: Grci ubijaju migrante sa leđa! (VIDEO)

Podeli vest

Verbalni rat Ankare i Atine oko migrantske krize eskalirao je danas kada je turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu optužio, bez dokaza, grčke vojnike da su ubili troje migranata koji su pokušali da uđu u tu zemlju, što je Atina negirala, prenosi Rojters

- Videli smo da oni (grčke snage) pucaju u migrante, troje migranata je ubijeno. Oni pucaju na njih s leđa, dok oni beže - rekao je Čavušoglu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa šefom britanske diplomatije u Ankari.

On, međutim, nije pružio nikakve dokaze za takve tvrdnje, kao ni za to što je optužio grčke bezbednosne snage da snadbevaju lovačkim puškama poljoprivrednike na granici, kako bi oni pucali na migrante.

ERDOGAN ORGANIZOVANO ŠALJE IZBEGLICE, NIJE SLUČAJNO ŠTO SU SAMO NA GRČKOJ GRANICI! Kurc žestoko isprozivao turskog predsednika!

ŠOKANTNE FOTOGRAFIJE I SNIMCI IZ CRKVE NASTALI NEKOLIKO SATI NAKON PROLASKA MIGRANATA! Uništili ikonostas, razbacali ikone! (FOTO/VIDEO)

Foto: AP PHOTO

Mevlut Čavušoglu

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u ponedeljak je rekao da su grčke snage ubile dvoje miigranata, a jednog ranile, što je Atina oštro negirala.

- Odbacilil smo ovo juče kao dezinformaciju preko našeg portparola vlade. Kako može biti treće žrtve kada ih nije bilo uopšte juče? - upitao je danas portparol grčkog Ministarstva spoljnih poslova.

Grčki premijer Kirijakos Micotakis ponovo je danas optužio Tursku da namerno ohrabruje migrante da se kreću ka granici, nazivajući tu zemlju "zvaničnim krijumčarem migranata"

S druge strane, turski bezbednosni zvaničnik rekao je za Rojters da je jedan migrant iz Sirije preminuo na putu ka bolnici u provinciji Jedrene u Turskoj, u blizini grčke granice.

Foto: AP/Photo

Kako tvrdi, posle prvobitnog pregleda utvrđeno je da je u njegovom telu bio metak.

Turska je prošle nedelje saopštila da se neće više pridržavati sporazuma sa EU iz 2016. godine, kojim je bilo predviđeno da ta zemlja zadrži više stotina hiljada migranata na svom tlu u zamenu za novčanu pomoć.

Od tada je oko 10.000 migranata, mahom iz Sirije i drugih zemalja Bliskog istoka, kao i Avganistana, stiglo do kopnene granice Turske i Grčke i Bugarske, zemalja članica EU.

Grčke bezbednosne snage ispalile su suzavac kako bi ih sprečile da pređu granicu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzioner

pre 4 godine

Oni ubijaju i kolju po Siriji, a još imaju hrabrosti da nekog napadaju što brani svoju teritoriju! Sramota!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija