• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

10.03.2020

17:32

TURSKA NE DOZVOLJAVA GRČKIM KAMIONDŽIJAMA DA PREĐU GRANICU!  U povratku iz Iraka, SAOPŠTILI IM DA SU TO MERE BORBE PROTIV KORONAVIRUSA!

Vesti

TURSKA NE DOZVOLJAVA GRČKIM KAMIONDŽIJAMA DA PREĐU GRANICU! U povratku iz Iraka, SAOPŠTILI IM DA SU TO MERE BORBE PROTIV KORONAVIRUSA!

Podeli vest

Turske vlasti ne dozvoljavaju da 13 kamiona koje voze Grci pređu iračko-tursku granicu, zbog mera Ankare protiv širenja koronavirusa

Grčki kamiondžija Kostas Antoniju je, u razgovoru sa novinarom grčke Atinsko-makedonske agencije, rekao da već šest dana ne može da napusti regiju kod iračkog grada Irbila i da je njegovim kolegama zabrana putovanja izrečena ranije.

- Kada smo istovarili kamione u Irbilu, pojavio se koronavirus i Turska je zatvorila svoju granicu sa Irakom. Samo turska vozila se propuštaju, dok smo svi mi ostali zadržani ovde bez ikakvih informacija o tome šta će se dogoditi. Tu je 13 vozača iz Grčke i jedan iz Moldavije. Nema puno kolega koji pođu na ovakav put, jer nije lak - rakao je Antoniju.

AMERI POPUSTILI! Erdogan: Uslov za sistem "Patriot" je da ne aktiviramo S-400!


- Do tursko-grčke granice se putuje oko tri dana i mi smo predložili da nas puste da krenemo, uz pratnju, tako da budemo pod nadzorom tokom puta. Kamioni su svojevrstan karantin i mi smo ponudili da se naši kamioni dezinfikuju, a da se mi testiramo na virus. Nismo dobili odgovor, pa se sada suočavamo sa finansijskim poteškoćama. Moramo da se vratimo svojim porodicama kojima smo potrebni - rekao je grčki vozač.

Prema njegovim saznanjima, grčki konzul u Irbilu je u kontaktu sa turskim vlastima, ali da nema nikakvih zvaničnih informacija od turskih vlasti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija