• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beta

18.03.2020

10:21

PREMINUO EDUARD LIMONOV, čuveni ruski pisac i disident!

Vesti

PREMINUO EDUARD LIMONOV, čuveni ruski pisac i disident!

Podeli vest

Ruski pisac i politički aktivista Eduard Limonov umro je danas u Moskvi, saopštila je njegova partija "Druga Rusija"

"Danas 17. marta umro je u Moskvi Eduard Limonov. Svi detalji biće preneti sutra", javila je partija koju je Limonov osnovao, u poruci objavljenoj preko Interneta.

Star 77 godina Limonov je poznat po seriji romana u kojima govori o svom egzilu u SAD, za vreme SSSR-a tokom 1970-ih. Tokom 1980-ih živeo je u Parizu i učestvovao u više književnih časopisa.

Vratio se u Rusiju tokom 1990-ih posle raspada Sovjetskog Saveza gde je osnovao nacionalno-boljševističku opozicionu partiju u kojoj je aktivno delovao.

Takođe se pridružio prosrpskim nacionalističkim grupama za vreme ratova u bivšoj Jugoslaviji što mu je donelo brojne kritike, navodi Frans pres.

U skorije vreme podržao je pripajanje Krima od strane Moskve 2014.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija