• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/CNN

22.03.2020

08:10

MISTERIJA RUSKE BORBE SA KORONOM! DA LI JE U PITANJU PREVARA? Rusija ima manje obolelih nego Luksemburg... kako je to moguće?

Vesti

MISTERIJA RUSKE BORBE SA KORONOM! DA LI JE U PITANJU PREVARA? Rusija ima manje obolelih nego Luksemburg... kako je to moguće?

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je ove sedmice da je njegova zemlja uspela da zaustavi masovno širenje koronavirusa - i da je situacija "pod kontrolom", zahvaljujući ranim i agresivnim merama

Da li Rusija ima koronavirus pod kontrolom?

Prema informacijama koje su objavili ruski zvaničnici, čini se da je Putinova strategija funkcioniše. Broj potvrđenih slučajeva obolelih od koronavirusa je iznenađujuće mali, ako se uzme u obzir da Rusija deli dugu granicu sa Kinom i da je prvog obolelog imala još u januaru.

Rusija - zemlja od 146 miliona stanovnika - ima manje potvrđenih slučajeva od Luksemburga. U Rusiji je do sada potvrđeno 306 obolelih za razliku Luksemburga gde ima 670 zaraženih na ukupno 628.000 stanovnika.

Ruske mere ranog reagovanja - poput zatvaranja granice u dužini od 2.600 kilometara sa Kinom već 30. januara i uspostavljanje karantenskih zona - možda su doprinele smanjenu širenja koronavirusa.

- Generalni direktor SZO rekao je - Testirajte, testirajte, testirajte - izjavila je u četvrtak dr Melita Vujnović, predstavnik Svetske zdravstvene organizacije u Rusiji i dodala:

"I Rusija je to bukvalno počela da radi još krajem januara."

KORONA KOSI HRVATE! Za jedan dan obolelo 78, ukupno 206 zaraženih

U SRBIJI 188 ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM! Ministarstvo zdravlja saopštilo najnovije podatke - 17 NOVIH SLUČAJEVA!

Foto: AP/Photo

Vujnović je rekla da je Rusija pored testiranja preduzela i širi set mera.

- Testiranje i identifikacija slučajeva, pronalaženje kontakata, izolacija, sve su to mere koje SZO predlaže i preporučuje. I one su sve vreme bile na snazi. A socijalna distanca je druga komponenta koja je takođe počela relativno rano - rekla je ona.

Prema podacima ruskih zvaničnika saopštili su u subotu da je do sada u Rusiji urađeno više od 156.000 testova na koronavirus.

Anastasija Vasiljeva, lider Saveza lekara, rekla je ranije da vlasti u Rusiji prikrivaju stvarne brojke obolelih od koronavirusa, tvrdeći da se mnogi slučajevi predstavljaju kao pneumonija ili akutna respiratorna infekcija.

- Vidite da su rekli da je prvi pacijent sa koronavirusom umro i da je uzrok smrti tromboza. To je očigledno, niko ne umire od samog koronavirusa, oni umiru od komplikacija, tako da je to vrlo lako manipulisati - rekla je ona.

Ruski zvaničnici su demantovali njene navode.

SVE O KORONAVIRUSU PROČITAJTE OVDE

BONUS VIDEO: 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija