• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

22.03.2020

17:46

NOVE STROGE MERE U NEMAČKOJ!  Uvodi se "ZABRANA KONTAKTA"!

Vesti

NOVE STROGE MERE U NEMAČKOJ! Uvodi se "ZABRANA KONTAKTA"!

Podeli vest

Nemačka vlada i pokrajine dogovorile su u borbi protiv korona virusa jednu vrstu "zabrane kontakta"

Prema dogovoru postignutom na današnjem video sastanku kancelarke Angele Merkel i premijera svih 16 pokrajina planirana je zabrana okupljanja za više od dve osobe, uz izuzetak za porodice, kao i osobe koje žive u istom domaćinstvu.

Takođe, nameravaju se odmah zatvoriti svi restorani i ostali ugostiteljski objekti, gde to još nije slučaj.

Od te mere izuzeti su samo oni restorani koji vrše dostavu ili omogućavaju da se ponese kući.

Isto tako biće naređeno zatvaranje frizerskih, kozmetičkih salon, studija za tetovažu, salona za masažu.

Sve mere treba da stupe na snagu od ponedeljka.

Grupa od 12 pokrajina se, uoči sastanka u osnovi dogovorila na zabranu kontakata, a među njima su pokrajine Baden-Virtemberg, Berlin, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hesen, Meklenburg-Forpomern, Donja Saksonija, Severna Rajna Vestfalija, Rajnland-Pfalc, Šlezvig-Holštajn I Tiringija.

VIŠE OD 13 HILJADA ŽRTAVA KORONAVAVIRUSA ŠIROM SVETA! Italija u svakodnevnom strahu, U NJUJORKU MORAJU DA UDVOSTRUČE BOLNIČKE KAPACITETE!

Na sastanku, tvrde mediji, došlo je do velike svađe između premijera Bavarske Markusa Sedera I premijera Severne Rajna I Vestfalije Armina Lašeta, a razlog je što je Lašet predstavio dokument, koji je zajedno sa 11-oricom drugih premijera dogovorio I želeo je da se izglasa.

To je Seder shvatio kao napad, jer inace mu više premijera prebacuje da je sa novim restriktivnim merama, koje je uveo u petak, suviše prednjačio iako je postojao dogovor da se deluje zajedno.

Tako je premijerka Meklenburg-Forpomern Manuela Švesig kritikovala oštro Sedera rekavši da on solira iako je kao predsedavajući premijera pokrajina mogao sazvati sastanak u svakom trenutku.

U dokumentu koji je Lašet pokušao da „progura“ se želi po svaku cenu sprečiti ograničenje slobode kretanja, to jest da je zabrana kontakata efikasnija od mere zabrane izlaska.

Inače broj inficiranih je u Nemačkoj dostigao 24.213 slučaja.

Do danas posle podne umrlo je 83 osobe, a 239 su izlečene.

Najveći broj inficiranih je u Severnoj Rajni Vestfaliji sa 7.361, zatim slede Bavarska sa 4.457, Baden Virtenberg 3.818, Donja Saksonija 1.586, Hesen 1.267, Ranjland Pfalc 1.149, Berlin 1.025, a sve ostale pokrajine su ispod 1.000 inficiranih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija