• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/nationalinterest

26.03.2020

11:34

OBARAJU INDIJSKE AVIONE KAO OD ŠALE! Kina pomogla Pakistanu da razvije savremeni borbeni avion (VIDEO)

Vesti

OBARAJU INDIJSKE AVIONE KAO OD ŠALE! Kina pomogla Pakistanu da razvije savremeni borbeni avion (VIDEO)

Podeli vest

Na promociji aviona 2019. godine Pakistan je po prvi put predstavio svoj laki borbeni avion JF-17 Tander koji su pravili skoro deceniju uz pomoć Kine.

Samo pre nekoliko meseci, Pakistan je objavio da je po 25-i put izvela napad avionima JF-17 preko granice na mete u Kašmiru, koji su bila odmazda na prethodni indijski napad na "teroristički kamp".

Pakistanska avijacija tvrdi da je njihov JF-17 oborio dva indijska lovca koja su ušla u pakistanski vazdušni prostor.

Iako su potvrdili je njihov modernizovani MIG-21 "Bizon" oboren i da je njihov pilot zarobljen, Indija tvrdi da je avion oboren američkom raketom AIM-120, koja je kompatibilna jedino sa pakistanskim F-16, negirajući da su pakistanski avioni JF-17 sposobni da im obore avione.

Pakistan trenutno poseduje oko 100 Tander lovca u pet operativna eskadrona, plus dodatne avione za testiranje i treniranje pilota. 

Islamabad je saopštio i da je prodao 3 aviona JF-17 Nigeriji za 184 miliona dolara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 4 godine

Ma Amerikanci opet nešto mute pa kao Kinezi zajedno sa Pakistancima obaraju indijske avione.

Pesterac

pre 4 godine

Pakistan i Kina zajedno su radili na Dunderu..... Kao i u razmeni raketne tehnologije!!! Pakistan ima jako dobre naucnike,u oblastima Raketne,Nuklearne tehnologije!! Turcima su dali tehnologiju za Raketne motore u zameni za,Helikoptere i Brodove koji se proizvode u Turskoj. Pakistan takodje saradjuje i sa Severnom Korejom i sa Rusima!!! Rusi daju sve svakome ko moze da plati!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija