• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

30.03.2020

11:56

NJUJORK SE SPREMA ZA DAN D, CENTRAL PARK POSTAJE BOLNICA ZA 50.000 PACIJENATA! Nazapamćene scene u Americi! (FOTO, VIDEO)

Vesti

NJUJORK SE SPREMA ZA DAN D, CENTRAL PARK POSTAJE BOLNICA ZA 50.000 PACIJENATA! Nazapamćene scene u Americi! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Radovi na postavljanju velike poljske bolnice u Central parku u Njujorku, gde već postoji oko 50.000 kreveta, počeli su danas, a očekuje se da će već u utorak biti spermna da primi nove pacijente obolele od koronavirusa, a kojih u Velikoj jabuci ima 33.776.

Na istočnoj strani parka okrentuoj ka bolnici Maunt Sinaj nalaziće se 14 šatora sa 68 kreveta, biće tu i intenzivna nega sa respiratorima. O pacijentima će se brinuti tim lekara i sestara koji je pomagao zaraženima od ebole u Zapadnoj Africi, ali izbeglicama iz Sirije u Iraku, pogođenima u zemljotresu u Ekvadoru, prenosi NJujork post.

Kooridnator zdravstveni hradnika Eliot Tenpeni rekao je da očekuje da će bolnica moći da počne da radi za 48 sati.

Foto: Reuters

SAD, koje imaju 320 miliona stanovnika danas imaju 142. 106 obolelih, a umrlo je 2,479 ljudi. Najviše pozitvnih na koronavirus u SAD ima u državi NJujork, i taj broj je danas prešao 50.000.

U ponedeljak će u grad dopoloviti i vojni brod bolnica koja ima 1.000 kreveta i nekoliko operacionih sala.

Foto: Reuters

Osim toga što su čelnici grada procenili da će im uskoro biti potrebno 140. 000 kreveta, gradu nedostaje i zaština oprema, i respiratori i medicinsko osoblje, deo problema je rešavan i tako što je sestrama ponuđeno 100 dolara na sat i one u taj grad, u kome živi 8. 7 miliona stanovnika dolaze iz svih delova države, Delta ailines ih, kako je kompanija obavestila Tanjug, prevozi besplatno.

Gradonačelnik Bil de Blasio najavio je da će 5. april biti Dan D za Njujork.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zozonbg

pre 4 godine

A, ne valja vam sajam. Sta je trbalo, da vas smeste u Interkontinental. Ostanite kod kuce,. Prosto.

Vlado

pre 4 godine

Baš sam hteo to da napišem. Najbogatija država sveta pravi poljsku bolnicu a sajam je u odnosu na to hotel. Naravno da svako radi ono što je u datom trenutku moguće, pa tako i SAD. Ovi naši ništa ne rade, samo kritikuju. Jedan od njih je čak predlagao da se tamo donese cveće! To je naravno "najbitnije" u vremenu kad ljudi umiru!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!
Politika

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!

U Briselu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, završen je sastanak delegacije Beograda predvođene direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, u kojoj su i finansijski eksperti, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom. Očekuje se da je glavna tema današnjih sastanaka u Briselu bila odluka takozvane centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM.

18.04.2024

14:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Odloženje suđenje za smrt nekadašnjeg direktora „Niteksa“: Okrivljeni motociklista mora na operaciju kuka
opravdano odsustvo?!

Odloženje suđenje za smrt nekadašnjeg direktora „Niteksa“: Okrivljeni motociklista mora na operaciju kuka

Suđenje Ivanu Jovanovuću (49) iz selja Voljčinca kod Žitorađe optuženom da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao Mile Novaković (81), bivši direktor niške tekstilne firme „Niteks“, odloženo je danas pošto je okrivljeni posredstvom advokatice sudskom veću Osnovnog suda u Nišu dostavio izveštaj lekara u kome se navodi da ne može da prisustvuje ročištu zbog operacije kuka. Nastavak suđenja zakazan je za 4. jul.

18.04.2024

14:32

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija