• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.04.2020

08:24 >> 09:57

UPOZORENJE SZO: Svet se približava broju od MILION ZARAŽENIH!

Vesti

UPOZORENJE SZO: Svet se približava broju od MILION ZARAŽENIH!

Podeli vest

U svetu je jutros zabeleženo više od 936,438 slučajeva infekcije koronavirusom!

Direktor Svetske zdravstvene organizacije rekao je da ćemo u narednih nekoliko dana dostići broj od milion obolelih od korona virusa.

- Kako smo ušli u četvrti mesec od početka pandemije Covid-19, duboko sam zabrinut brzom eskalacijom i globalnim širenjem infekcije. U poslednjih nekoliko nedelja imali smo eksponencijalni rast novih slučajeva, koji su se pojavili u skoro svakoj zemlji. Broj umrlih se više nego udvostručio u poslednjoj nedelji. U narednih nekoliko dana dostići ćemo jedan milion potvrđenih slučajeva korona virusa - rekao je direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus.

Juče je bio crni dan za Ameriku – od korona umrlo je 1.049 ljudi. Od 10. januara do danas, od opake infekcije život je izgubilo 5.102 građana SAD. Ukupno je zaraženo 26.473 ljudi. Više o tome čitajte OVDE.

Za to vreme u Evropi, pet zemalja sa najviše slučajeva, prema podacima Worldometersa, u ovom momentu ima zajedno 379.136 slučajeva zaraženih.

Foto: worldometers

Italija 110.574 inficiranih i 13.155 mrtvih, Španija 104.118 slučajeva i 9.387 mrtvih, Nemačka 77.981 slučaj i 931 mrtvog, Francuska 56.989 slučajeva i 4.032 mrtvih te Velika Britanija 29.474 slučajeva i 2.352 mrtva.

Žrtve koronavirusa u najvećoj meri su starije osobe, ali brojni nedavni slučajevi pokazuju da bolest može da pogodi i decu sa naizgled jakim imunitetom, o čemu svedoče smrtni slučajevi 13-godišnje dece u Francuskoj i Velikoj Britaniji, kao i 12-godišnjakinje u Belgiji.

Sve o koronavirusu čitajte OVDE.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan

pre 4 godine

Ne pametovati, kad nije vreme, slusati kad treba i koga treba, bez politike, vec sa podrskom onima na prvoj liniji.... Medicina rima, vojsci, DRZAVI!!!!, DAJ DOPRINOS OSTANI KOD KUCE!!! ZIVELA SRBIJA

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija