• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.04.2020

10:21

IMA NADE ZA OBOLELE OD KORONE: Dobra vest stiže od nemačkog ministra zdravlja

Vesti

IMA NADE ZA OBOLELE OD KORONE: Dobra vest stiže od nemačkog ministra zdravlja

Podeli vest

Ministar zdravlja Nemačke Jens Špan izrazio je nadu da će u lečenju Covid-19 uskoro moći da se koriste lekovi sa ciljanim dejstvom, jer će se, kako je uveren, u svakom slučaju na tržištu pre vakcine pojaviti lek.

"Postoje prve naznake da određeni lekovi, čini se, pomažu", kazao je Špan Bildu i dodao da bi što pre trebalo sprovesti studije.

Međutim, ukazao je da se mora voditi računa jer i pacijenti moraju biti zaštićeni, budući da svaki lek ima i nus pojave.

Špan je istakao da u Nemačkoj već postoji niz studija, a tako i o "starom“ leku protiv maralije "Resohinu" farmaceutskog koncerna "Bajer".

(VIDEO) KORONU UBIJA VAKCINA STARA JEDAN VEK?! Australijanci testiraju ljude vakcinom protiv tuberkuloze!

"Razvoj vakcine je izazovniji. Lek protiv malarije znamo već godinama i decenijama. Tu znamo delovanje i nus pojave", kazao je Špan, dodajući da to sada mora biti analizirano i za lečenje korona virusa.

Kad je reč o proizvodnji vakcine, govori se o više meseci, a ne samo par meseci.

"Bio bih najsrećniji ministar zdravlja sveta ako bi u tri do šest meseca imali vakcinu. Ali sam realista i dovoljno su me savetovali stručnjaci da znam da to može trajati I 12 meseci. Zbog toga u politici ne smemo buditi lažne nade”, naglasio je Špan.

"Bajer“ je saopštio da u Evropi treba stvoriti mogućnosti za proizvodnju hlorokina, koji može biti važan u borbi protiv virusa korona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan lala

pre 4 godine

Pravljenje vakcine mnogo kosta i tu zarada igra glavnu ulogu a ne zdravlje naroda . Napraviti je brzo nije ekonomski isplativo i zato se toboz "pravi godinu dana " . Prvo se mora obezbediti " trziste " mora biti mnogo bolesni / zarazeni da bi se onda isplatilo napraviti vakcinu i ponuditi "trzistu " / bolesnom narodu . Sta briga sto ce hiljade pomreti cekajuci vakcinu a ona se moze brzo napraviti. Ceka se stotine hiljada po mogucnosti milioni zarazeni pa da se onda krene sa vakcinom na trzistu. Bolestan narod je samo objekat zarade . Lek za sve bolesti ukljucujuci cancer moze se naci / postoji , no sta ce industrija posle ako svi postanemo zdravi ? Mi narod sa bolestima smo trziste i trziste se nesme izgubiti .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija