• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Index/Informer

04.04.2020

18:25

UDARNA VEST! VENECUELANSKI RATNI BROD NAPAO NEMAČKI KRUZER, zakucao se u njega, ali je tom prilikom POTOPLJEN!

Vesti

UDARNA VEST! VENECUELANSKI RATNI BROD NAPAO NEMAČKI KRUZER, zakucao se u njega, ali je tom prilikom POTOPLJEN!

Podeli vest

Ratni brod Venecuele napao je nemački kruzer, udario u njega više puta, ali je tom prilikom teško oštećen pa je potopljen

Incident se, tvrdi CNN, dogodio blizu Venecuele, ali u međunarodnim vodama gde je kruzer RCGS Resolute bio na servisiranju tokom redovnog održavanja. Do eskalacije je došlo kad je vojni brod venecelanske ratne mornarice spazio kruzer te se odmah zaputio prema njemu i naredio mu da promeni smer kretanja.

Prema navodima kruzerske kompanije iz Hamburga, čuli su se pucnjevi iz oružja, a nedugo nakon toga usledio je bočni udarac venecuelanskog ratnog broda koji je bio nameran. Kruzer je tom prilikom pretrpeo manju štetu, ali je brod ratne mornarice karakasa potopljen.

- Brod ratne mornarice Venecuela pogodio je kruzer s bočne strane kako bi mu promenio smer kretanja, ali je udario u posebnu oplatu namenjenu za krstarenje kroz led. Kruzer je pretrpeo manju štetu, ali je ostao u funkciji, dok je ratni brod teško oštećen i počeo je tonuti - stoji u službenom saopštenju kompanije Columbia Cruise. 

Oni navode da je do incidenta došlo u međunarodnim vodama. Na kruzeru su bila 32 člana posade, ali bez putnika. 

SRBIJO, MISLI O OVOME! ZNATE LI ZAŠTO JE U ITALIJI VIŠE OD 14 HILJADA MRTVIH?! Čak173 hiljade ljudi kršilo je karantin! I ZARAŽENI SU IŠLI U PRODAVNICE, ŠETNJE, NA SUDARE...

S druge strane, venecuelanska ratna mornarica potvrdila je incident dogodio, ali je dala drugačiju verziju događaja. Karakas tvrdi da se incident dogodio u njihovim teritorijalnim vodama, blizu ostrva La Tortuga. 

Ministar obrane u Venezueli ističe da je kruzer Resolute "možda prevozio plaćenike spremne da napadnu Venezuelu".

Predsednik Nikolas Maduro okarakterisao je ovaj događaj kao "teroristički čin" i naredio detaljnu istragu. Misija spasavanja članova posade ratnog broda venecuelanske mornarice uspešno je okončana. Svi članovi posade su spaseni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 4 godine

hahaha joj koja bruka, e jaka je i ta ratna mornarica

Mate

pre 4 godine

Ja ne vjerujem što sam pročitao... Ako je na tom brodu bilo američkih špijuna, a ja vjerujem da jeste, sigurno je bilo mnogo žrtava. Vjerovatno ih barem pola umrlo od smijeha, a druga polovica se bori za život. A ovi sa ratnog broda su svi spašeni, tako da je akcija ipak uspjela, više gubitaka imaju Ameri. Ili Nijemci. Dobro, izgubili su ratni brod, al ionako nije valjao, ebo ratni brod koji se ne može naguravati s kruzerom za polarnu plovidbu.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Ударили у "немачки челик"... Т.ј. - ТЕНК...!!

Marko

pre 4 godine

Pocepao ga kruzer ko svinja masan dzak...ha,ha..zamislite kapetana vojnog broda kako se pracaka u hladnoj okeanskoj vodi, dok kapetan kruzera se odvaljuje od smeha...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17