Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

05.04.2020

17:07

POČELE PRIPREME ZA "DRUGU FAZU"! Italijanski ministar zdravlja izneo detalje NOVIH MERA!

Vesti

POČELE PRIPREME ZA "DRUGU FAZU"! Italijanski ministar zdravlja izneo detalje NOVIH MERA!

Podeli vest

Italijanski ministar zdravlja Roberto Speranca izneo je danas planove za šire testiranje i unapređenje zdravstvenih usluga kao deo paketa mera koje bi usledile nakon ublažavanja mera za borbu protiv korona virusa u toj zemlji

Speranca je rekao da je prerano reći kada će Italija biti u stanju da ukine mere nametnute širom zemlje 9. marta, kada je postala prva zemlja u Evropi koja je uvela opšti karantin da bi usporila širenje virusa, prenosi Rojters.

Sa više od 15.000 mrtvih, Italija ima najveći broj smrtnih slučajeva na svetu, koji čini skoro četvrtinu svih smrtnih slučajeva na globalnom nivou. Ali vlada se takođe bori sa ekonomskom devastacijom uzrokovanom iznenadnim zaustavljanjem poslovanja širom zemlje.

- Predstoje nam teški meseci. Naš zadatak je da stvorimo uslove za život sa virusom," bar dok se ne razvije vakcina - rekao je ministar za list "Republika", dodajucći da bi neke mere društvenog distanciranja morale ostati na snazi.

SVE TEŽA SITUACIJA U VELIKOJ BRITANIJI! Za jedan dan umrla 621 osoba, zaraženi premijer i dalje u samoizolaciji

Najmanji svakodnevni porast smrtnih slučajeva od Kovid-19 tokom skoro dve nedelje u subotu i prvi pad broja pacijenata na intenzivnoj nezi ulivali su nadu da je epidemija možda dostigla vrhunac u Italiji i usmerili pažnju na sledecću fazu krize. Strogo ograničavanje kretanje ljudi i zamrzavanje svih manje bitnih ekonomskih aktivnosti, službeno će trajati najmanje do 13. aprila, ali se očekuje da se produži.

- Ako nismo strogi, rizikujemo da odbacimo sve napore koje smo uložili - rekla je Speranca za dnevni list Koriere dela Sera. On je izneo set mera za "drugu fazu" epidemije, koja uključuje povratak svakodnevnim aktivnostima uz poštovanje mera distanciranja, nošenje zaštitne opreme, kao i brže i delotvornije otkrivanje pacijenata za koje se sumnja da su zaraženi uz pomoć tehnologije, dok mreža bolnica namenjenih samo za lečenje Kovid-19 biti uspostavljena širom zemlje.

- Dok se vakcina ne distribuira, ne možemo isključiti novi talas virusa - rekao je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija