• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

09.04.2020

16:51

NE SMEMO NI POMISLITI DA SMO NA SIGURNOM! Merkel iskreno o situaciji u Nemačkoj: RADO BIH VAM REKLA DA JE SVE OK!

Vesti

NE SMEMO NI POMISLITI DA SMO NA SIGURNOM! Merkel iskreno o situaciji u Nemačkoj: RADO BIH VAM REKLA DA JE SVE OK!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel ukazala je danas da najnovije brojke u vezi infekcije korona virusom daju povod za nadu, ali pre svega zbog predstojećeg Uskrsa upozorava da bi se brzo moglo uništiti ono što je postignuto

- Kriva je nešto uravnjena. Na početku krize sam bila veoma zabrinuta i upitala sam da li treba mere još pooštriti. Zbog toga sam danas posebno radosna aktuelnim razvojem. Međutim ne smemo misliti da smo na sigurnom - objasnila je Merkel, dodajući da dalje poostrenje mera nije potrebno.

Kaže da treba ostati skoncentrisan na situaciju, jer je ona fragilna.

- Ne smemo biti lakoverni i smatrati da smo na sigurnom. Znam ja to i lično. Imate malo nade, onda postanete uvereni, onda unutrašnje nešto relaksiraniji i već ste nešto malo nepromišljeni - prenela je ona.

Zahvalila je građanima što se pridržavaju restriktivnih mera i pozvala ih da tako nastave.

- Trend jeste takav da smo produžili vreme udvostručenja infekcije, ali kada razmišljamo kako da dođemo u iduću fazu, ne znamo kako bi se labavljenje mera odrazilo na situaciju - ukazala je ona.

IGNORISALI SU KORONU, SAD IM SE CRNO PIŠE! ImajU 9.000 ZARAŽENIH i 793 MRTVA, a malo su veći od Srbije!

Naredna nedelja biće nedelja važnih savetovanja i po pitanju popuštanja mera, najavila je ona na konferenciji za štampu.

Sve dok ne bude bilo vakcine ostaju pravila na snazi, kao što je pozdravljanje bez rukovanja, navela je ona.

Epidemija, prema njenim rečima, neće nestati sve dok ne budemo imali vakcinu.

- Bila bi rado prva koja bi vam rekla sada je sve kao što je bilo, ali to ne može - poručila je Merkel.

Na kritiku iz Italije Merkel je kazala da postoji jedinstvo oko pitanja da je potrebna solidarnost.

Nemačka je spremna da pomogne i to će i učiniti, jer je Nemačkoj samo dobro, ako je i Evropi dobro, ponovila je Merkelova svoj u više navrata izrečeni stav.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija