• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

13.04.2020

07:35 >> 08:48

KO KRŠI KARANTIN PROĆI ĆE KAO BART SIMPSON! Nećete verovati kako u Indiji kažnjavaju one koji ne poštuju mere protiv korone

Vesti

KO KRŠI KARANTIN PROĆI ĆE KAO BART SIMPSON! Nećete verovati kako u Indiji kažnjavaju one koji ne poštuju mere protiv korone

Podeli vest

Desetoro stranaca koji su prekršili zabranu kretanja u jednom indijskom gradu, dobili su neobičnu kaznu. U gradu Rišikešu na severu Indije, koji je 1968. godine proslavila legendarna grupa Bitlsi, turisti iz Izraela, Meksika, Australije i Austrije uhvaćeni su u kršenju policijskog časa.

U Indiji je uveden potpuni karantin sa skoro milijardu i 400 miliona stanovnika, koji mogu da izađu samo u slučaju nužde ili u nabavku osnovnih namirnica.

Zbog prestupa u Rišikešu kažnjeni su kao Bart Simpson u jednoj od najpoznatijih TV serija svih vremena.

Oni su morali da napišu rečenicu "Nisam poštovao pravila karantina i zato mi je mnogo žao" čak 500 puta, saopštio je načelnik lokalne policije Vinod Šarma.

Foto: Printscreen YouTube

Preko 700 stranih turista iz Sjedinjenih Država, Australije, Meksika i Izraela "zarobljeno" je u tom delu zemlje tokom karantina, a Šarma je istakao da je cilj neobičnog načina kažnjavanja da "nauče lekciju".

Policija je takođe saopštila direkcijama hotela da mogu dozvoliti strancima da se kreću samo uz pratnju lokalnih pomagača.

Foto: AP Photo/Rajesh Kumar Singh

"Oni koji se ne budu pridržavala pravila mogu biti kažnjeni", dodao je načelnik policije.

Osim toga, vlasti u tom delu Indije osmislile su način kako da odvrate ljude od ulica, tako što će policajci nositi kacige u obliku koronavirusa.

Na društvenim mrežama kruže snimci i da u nekim delovima zemlje organi reda batinama kažnjavaju ljude na ulicama.

Premijer Indije Narendra Modi planira da produži potpuni karantin na još dve nedelje, iako je on trebalo da bude okončan u utorak.

U jednoj od najmogoljudnijih zemalja na svetu do sada je zabeleženo više od 8.300 slučajeva zaraze i 273 preminulih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija