• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

14.04.2020

21:32

OVAKO MOŽETE DA NEKOME SPASITE ŽIVOT! Otkriće američkih doktora za borbu protiv koronavirusa: Vrlo je jednostavno!

Vesti

OVAKO MOŽETE DA NEKOME SPASITE ŽIVOT! Otkriće američkih doktora za borbu protiv koronavirusa: Vrlo je jednostavno!

Podeli vest

Američki lekari otkrili su da ukoliko se oboleli od koronavirusa okrenu na stomak to može da im spasi život, piše CNN dodajući da se na taj način povećava količina kiseonika u plućima pacijenata

- Tako spasavamo živote, 100 odsto. To je tako jednostavno uraditi, a videli smo izuzetno poboljšanje kod pacijenata - kaže doktorka Mangala Narišman, direktorka odeljenja za teško obolele u mreži za zdravstvenu negu "Northwell Health", u čijem vlasništvu se nalaze 23 bolnice u Njujorku.

Kako objašnjava CNN, pacijenti koji su zaraženi korona virusom često umiru od Akutnog respiratornog distres sindroma (ARDS), koji nastaje usled oštećenja parenhima pluća.

Od istog sindroma umiru ljudi koji imaju grip, upalu pluća i druge bolesti.

PONOVO RAST PREMINULIH OD KORONAVIRUSA U ITALIJI! Ipak, JEDAN PODATAK ULIVA NADU!

Pre sedam godina francuski doktori su objavili članak, koji pokazuje da pacijenti s ARDS-om koji su bili na respiratorima imaju manju šansu da umru, ako se okrenu na stomak.

Od tada, lekari u SAD okreću na stomak pacijente, okačene na respiratore.

CNN navodi da su američki lekari tako okrenuli na stomak jednog pacijenta na Long Ajlendu i da je potom stopa zasićenosti kiseonikom porasla sa 85 na 98 odsto.

Pacijenti obično ostaju da tako leže oko 16 sati dnevno, a ostatak vremena leže na leđima kako bi lekari imali bolji pristup prednjoj strani tela i lakše mogli da im daju potrebne lekove.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija