• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.04.2020

23:19

RASPAD SISTEMA U BOLNICAMA ŠIROM ZEMLJE! Ostaju bez zaštitne opreme, a na izvoru zaraze!

Vesti

RASPAD SISTEMA U BOLNICAMA ŠIROM ZEMLJE! Ostaju bez zaštitne opreme, a na izvoru zaraze!

Podeli vest

Zalihe zaštitnih odela su na izmaku u bolnicama širom Velike Britanije i bez njih bi mogli da ostanu do kraja današnjeg dana, piše Gardijan.

Nacionalna zdravstvena služba (NHS) šalje im preporuku da sa zaraženima nastave da rade u plasticnim keceljama.

Preporuka NHS-a, o čijoj pripremi Gardijan ima saznanja, u potpunoj je suprotnosti sa dosadašnjim propisima koji kažu da medicinsko osoblje ne treba da pristupa obolelima i zaraženima bez nošenja nepropusnog zaštitnog odela koje pokriva celo telo, specijalne zaštitne maske i naocara.

Medutim, izvori ovog lista kažu da su zalihe odela na izmaku i da je situacija toliko loša da bi medicinari bez opreme mogli da ostanu tokom večeri, najkasnije tokom ovog vikenda, prenosi RTS.

Zbog toga im se preporucuje da kao najbolju zamenu koriste plastične kecelje koje ni izbliza ne mogu da zaštite kao kompletno odelo.

Foto: AP/Photo

To bi moglo da dovede do novog talasa zaraze medicinskog osoblja koje leči obolele od kovida, a strahuje se da bi neki od njih zbog tog rizika mogli da odbiju da rade.

Britanskim bolnicama bi danas trebalo da stigne oko 55.000 zaštitnih odela, što je slaba uteha jer su dnevne potrebe gotovo tri puta vece.

Ministarstvo zdravlja pokušava na sve strane da naruci dodatne kolicine, saopštava Gardijan dodajuci da je ministar zdravlja Met Henkok u svojim redovnim obracanjima javnosti prethodnih dana znacajno umanjio ovaj problem.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) RED ŽIVIH, RED MRTVIH! STRAVIČNO! Leševi leže pored pacijenata!

U Velikoj Britaniji je do sada od kovida 19 preminulo oko 50 lekara, sestara i pomocnog osoblja.

Doktor Rob Harvud, predsednik konsultantskog komiteta Britanske medicinske asocijacije kazao je za Gardijan da se novim uputstvima od medicinara zapravo traži da svesno rizikuju zdravlje pa i život lececi druge.

"To nije odluka koju medicinar u bolnici treba da donose", kaže on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vladimir

pre 4 godine

To su ti Englezi koji pametuju a nesposobni su i bez resursa a Boga mi i bez prijatelja. Tu ne pomžu funte, dolari i zlato. Njihovo je srce licemerno i kameno a tu leka nema. Ako sad nisu nešto naučili neće nikada.

Juga

pre 4 godine

Dzak od kan 3 petmeske a moze i od ureju pa cepas i lecis narod to im je moj savet

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija