• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Srbija danas

21.04.2020

09:35

BIO JE  PARALIZOVAN 11 DANA ZBOG KORONE! Lekari nisu mogli da veruju kakvo se čudo onda dogodilo (FOTO)

Vesti

BIO JE PARALIZOVAN 11 DANA ZBOG KORONE! Lekari nisu mogli da veruju kakvo se čudo onda dogodilo (FOTO)

Podeli vest

Medicinski tehničar specijalizovan za radiologiju juče je otpušten iz Bolnice "Darent Veli" u Dartfordu, u Kentu, gde je proveo 11 dana na intenzivnoj nezi zbog paralize izazvane korona virusom

Pol Skeg (42) se smejao i tapšao dok je prolazio bolničkim hodnikom, duž koga su se postrojili članovi bolničkog osoblja kako bi ga ispratili.

Pol je primljen u bolnicu trećeg aprila i ubrzo razvio Gilen-Bareov sindrom, izuzetno retku komplikaciju kovida-19, koji uzrokuje paralizu. 

Dr Džonatan Kvan, načelnik Odeljenja intenzivne nege, izjavio je da je Pol prvi poznati slu

KON OTKRIO ONO ŠTO SVE ZANIMA Evo kada se u Srbiji može očekivati KRAJ EPIDEMIJE

Iako je jedva disao, Pol je u subotu je smogao snage da kroz cev, koju su mu ubacili u dušnik zaprosi devojku posredstvom aplikacije Fejstajm.

Na dirljivom video-snimku, koji je podelila organizaciona jedinica engleske Nacionalne zdravstvene službe za koje Pol radi već 24 godine, vidi se kako on i njegova novopečena verenica Keti Lavender napuštaju bolnicu propraćeni aplauzom.

- Mislio je da mu se bliži kraj, pa je duboko udahnuo i zaprosio je kroz traheotomsku cev. Keti je pristala, na veliko oduševljenje zaposlenih koji su o njemu brinuli na intenzivnoj nezi - kaže dr Kvan.

Keti je na Fejbujk grupi Udruženja medicinskih tehničara za rad na radiologiji podelila vest o verenikovom oporavku:

- Pol Skeg se neverovatno brzo oporavlja. Pošto je pobedio kovid-19 i oporavio se od Gilen-Bareovog sindroma izazvanog korona virusom, danas sam ga posetila u bolnici i sada smo vereni!

Ona je zahvalila članovima grupe na podršci u "najtežim trenucima".

- Poruke nade i ljubavi bile su spasonosne za mene i Polovu majku i zahvaljujemo radiološkoj zajednici na tome. Nadamo se da će svi sačuvati zdravlje i nastaviti da obavljaju neverovatan posao u kome spasavaju živote. Toliko toga dugujemo vama i svim zdravstvenim radnicima!

Dr Kvan je odao priznanje timu sa intenzivne nege, kao i neurolozima iz bolnice, koji su primenili "revolucionarnu" terapiju da bi izlečili Pola. Reč je o infuziji imunoglobulina, ekstrakta plazme iz donirane krvi.

- Bez toga, Pol bi bio možda bio mnogo duže na respiratoru. Njegov brz oporavak je bezmalo čudo - rekao je Kvan.

SVE O KORONAVIRISU MOŽETE DA PROČITATE OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija