• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegrašh.co.uk

21.04.2020

14:27

BELGIJA REGRUTUJE 2.000 "KORONA DETEKTIVA"! Imaju zadatak da pronalaze INFICIRANE, a vlasti spremaju i posebnu aplikaciju ZA PRAĆENJE!

Vesti

BELGIJA REGRUTUJE 2.000 "KORONA DETEKTIVA"! Imaju zadatak da pronalaze INFICIRANE, a vlasti spremaju i posebnu aplikaciju ZA PRAĆENJE!

Podeli vest

Belgija planira da zaposli 2.000 "koronavirus detektiva“ kako bi pronašla ljude koji su zaraženi virusom Covid-19

Detektivi će pokušati da pronađu one koji su bliski ljudima kod kojih je otkriven virus i podstaknu ih da se testiraju.

Ako rezultati testiranja budu pozitivni, biće im rečeno da se samoizoliraju na dve nedelje. Tragačima će trebati samo nekoliko sati obuke, a upravo bi oni mogli biti deo belgijskeizlezne strategija kada su mere izolacije u pitanju, a do pronalaska vakcine.

Belgijsko Veće za nacionalnu bezbednost koje će se sastati u petak kako bi raspravljalo o izlaznoj strategiji, saopštilo je da je u poslednja 24 sata od koronavirusa u zemlji umrlo 170 ljudi, što je ukupno 5.998 žrtava od kada je počela pandemija.

 

 

Belgija namerava postepeno da ukine ograničenja od 4. maja. Razmišljanje je da bi „detektivi“ mogli da pomognu da se što je brže moguće, eliminišu novi izvori infekcije i tako spreči ponovno vraćanje zemlje u karantin.

Vlada, takođe, priprema propise za korišćenje aplikacije za praćenje mobilnih telefona. I Belgija i Evropska unija razmišljaju kako da iskoriste prednosti tehnologije, poštujući zakone o privatnosti EU.

Aplikacija koristi bluetooth tehnologiju u pametnim telefonima kako bi pratila moguće kontakte i infekcije među ljudima. Ako se korisnik testira pozitivno na koronavirus, svi koji su bili u kontaktu s njima dobiju obaveštenje na svoj telefon. Preporučeno je da aplikacije za traženje kontakata moraju da budu anonimne i zasnovane na saglasnosti.

Nakon što zakonski okvir bude spreman, "fetektivi" će i dalje biti potrebni jer tehnologija neće biti u potpunosti uspešna, preneo je list De Tijd. Od njih se očekuje da odrede prioritet u pronalaženju pojedinaca koji ne preuzmu aplikaciju.

Sve o koronavirusu čitajte OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija