• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.04.2020

08:33

TUŽILI KINU ZBOG KORONAVIRUSA! Ova država traži DESETINE MILIJARDI odštete!

Vesti

TUŽILI KINU ZBOG KORONAVIRUSA! Ova država traži DESETINE MILIJARDI odštete!

Podeli vest

Misuri je prva američka savezna država koja je tužila Kinu zbog načina na koji se nosila sa koronavirusom, koji se prvo pojavio u kineskom gradu Vuhan

Stav Misurija je da su postupci Kine doveli do ekonomskih gubitaka Amerike.

Državni tužilac u Misuriju Erik Šmit podneo je u utorak tužbu zbog, kako navode, nemara kineskih vlasti, preneo je Rojters.

Tužilac je naveo da su Misuri i njegovi stanovnici izgubili desetine milijardi dolara i traži finansijsku kompenzaciju.

AMERI NE VERUJU KINI! Više od 60 odsto stanovnika NEPRIJATELJSKI RASPOLOŽENI!

- Kineska vlada je lagala svet o opasnostima zarazne prirode kovida 19, ućutkala je uzbunjivače i malo toga je učinila kako bi sprečila širenje bolesti - naveo je Šmit, koji je republikanac, te porucio da Kina mora da odgovara za svoje postupke.

U tužbi se navodi i da je Kina pogoršala pandemiju time što je prigrabila maske i ostalu zaštitnu opremu.

Kina se već suočava sa sličnim tužbama biznismena u SAD.

Međunarodni stručnjaci su, međutim, rekli Rojtersu da će te tužbe najverovatnije propasti, jer strane vlade, prema doktrini koja se primenjuje, poseduju imunitet kao suverene zemlje.

I Bi-Bi-Si napominje da Kina nema razloga sa se plaši ove tužbe.

Strane vlade ne mogu da budu optužene pred američkim sudovima, a ako SAD žele da tuži Kinu onda će to morati da uradi pred nekim međunarodnim forumum gde Peking ima pravo da odgovori.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija