• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.04.2020

09:29

SAMO NJOJ VERUJE! Događaj iz 2014. presudio: Ova lepa mlada žena preuzima Severnu Koreju ako Kim Džong umre?!

Vesti

SAMO NJOJ VERUJE! Događaj iz 2014. presudio: Ova lepa mlada žena preuzima Severnu Koreju ako Kim Džong umre?!

Podeli vest

Strani mediji pišu da je severnokorejski lider Kim Džong Un (36) u teškom zdravstvenom stanju nakon operacije srca, iako Severna Koreja to negira

U slučaju da su navodi stranih medija istiniti, osoba koja bi mogla da ga nasledi je njegova sestra, Kim Jo Džong. Sve je, naravno, na nivou spekulacija budući da Kim nije jasno precizirao plan za ovakve situacije.

Prošle godine mlađa sestra severnokorejskog lidera zapala je za oko javnosti na Zapadu, pa se pisalo o njoj nakon kratkog susreta Kima Džong Una sa predsednikom SAD, Donaldom Trampom, u Demilitarizovanoj zoni.

Međutim, o njenom uticaju u zemlji, kao i uticaju koji ima na brata, već se pisalo. Ona je bila jedina žena koja je prisustvovala pregovorima delegacija Severne i Južne Koreje i tada se u javnosti učvrstio utisak da je ona Kimova najbliža saradnica i po svoj prilici druga najmoćnija figura u zemlji.

Nju smatraju mozgom operacije iza pažljivo konstruisanog javnog imidža svog brata, a zauzvrat ona uživa potpuno poverenje lidera zemlje, istog onog koji je u stanju da pogubi ujaka zbog navodne veleizdaje.

 

 

Njen ugled i uticaj u javnosti konstantno rastu od 2014. godine kada je dobila ključnu ulogu zamenika direktora režimskog odeljenja za propagandu i agitaciju Radničke partije, a bilo je i priča da je čak i nakratko vodila državu dok se Kim Džong Un 2014. godine oporavljao od gihta ili dijabetesa.

Foto: Tanjug/AP

"Ima direktan pristup i snažan uticaj na Kim Džong Una", rekao je Leonid Petrov, predavač na Međunarodnom fakultetu za menadžment u Sidneju.

"Ona nije povezana sa njegovim čistkama ili vojnim činovima, ali zna sve o njima. Ona je pouzdana politička ličnost koja pomaže Kimu da zadrži pozitivan javni imidž kada ima posla sa strancima ili Južnokorejcima", piše Gardijan.

 

 

Međutim, eksperti smatraju da kultura maskuliniteta i poštovanja starijih nikada neće dopustiti da zemljom vlada mlađa žena. Petrov ističe da je ona samo osoba od poverenja, i neće moći da bude ništa više od toga.

Ipak, Ana Fiflid iz Vošington Posta nije tog mišljenja. "Kim Jo Džong je jedina iz porodice Kim koja je u stanju da preuzme režim od Kim Džong Una", napisala je.

Foto: Tanjug/AP

Diplomate, je, inače, opisuju kao ženu koja sjajno barata stranim jezicima, ali je i izrazito šarmantna i neuobičajeno opuštena. U prilog ovoj tvrdnji idu i snimci i fotografije na kojima uvek odaje utisak vidno opuštenije osobe od ostalih državnika i političara kojima je okružena.

O njoj se malo toga zna - ima 31 godinu, a 2014. godine stupila je u brak sa sinom jednog od istaknutijih političara u zemlji, Čo Songom. Nagađa se i da je u maju 2015. dobila dete, ali to nikada nije zvanično potvrđeno.

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija