• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

28.04.2020

08:19

5 MILIONA STANOVNIKA BILO JE U NAJSTROŽEM KARANTINU NA SVETU Sada je tome kraj, a u rezultat su uprte OČI CELOG SVETA

Vesti

5 MILIONA STANOVNIKA BILO JE U NAJSTROŽEM KARANTINU NA SVETU Sada je tome kraj, a u rezultat su uprte OČI CELOG SVETA

Podeli vest

Oko 400.000 stanovnika Novog Zelanda vratilo se jutros na posao nakon što je predsednica Džasinda Adern snizila stepen opasnosti u zemlji i ublažila jednu od najstrožih mera ograničenja kretanja zbog koje preduzeća nedeljama nisu radila.

Ardern je rekla da su se stroge mere isplatile, ali da prelazak na treći nivo karantina "ne znači ukidanje socijalnog distanciranja, već ukidanje distanciranja od ekonomije", prenosi CNN.

"I dalje treba da ostanemo u svojim domovima, ko god može, trebalo bi da radi ili da se obrazuje od kuće. Izbegavajte putovanja koja nisu neophodna", poručila je Arden građanima.

Nivo 3 podrazumeva i otvaranje škola, građani opet mogu da kupe brzu hranu za poneti, dostupne su im razne rekreativne aktivnosti, dozvoljena su venčanja i sahrane, ali na njima može da se okupi do desetoro ljudi.

Foto: Reuters

 



Kako izveštavaju svetski mediji, ispred Mekdonaldsa u Ouklendu i Velingotnu od ranih jutarnjih sati stoje duge kolone autombila.

Vlada Novog Zelanda sada je suočena s izazovom ponovnog pokretanja ekonomije koje zavisi od trgovine i turizma dok se približavaju izbori predviđeni za septembar.

Pet miliona stanovnika Novog Zelanda bilo je pod jednom od najstrožih karantina, zabeleženo je samo 1.472 potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom, uključujući 19 preminulih, što je jedna od najmanjih brojki u svetu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OVE DVE DRŽAVE SU NA KORAK OD POBEDE NAD KORONAVIRUSOM! Ključnu ulogu odigrali naučnici,  VEĆ DANIMA PRIJAVLJUJU SAMO NEKOLIKO SLUČAJEVA ZARAZE!
Planeta

OVE DVE DRŽAVE SU NA KORAK OD POBEDE NAD KORONAVIRUSOM! Ključnu ulogu odigrali naučnici, VEĆ DANIMA PRIJAVLJUJU SAMO NEKOLIKO SLUČAJEVA ZARAZE!

Hiljade kilometara od dalje od raznih konferencija za novinare svetskih lidera, konzervatnivni australijski lider i progresivna premijerka Novog Zelanda vode svoje zemlje ka brzom suzbijanju epidemije korona virusa. Obe države svaki dan prijavljuju samo nekoliko slučajeva zaraze, što je mnogo manje u odnosu na stotine u martu, i tako se približavaju svom cilju: potpunom uklanjanju virusa iz svojih ostrvskih zemalja, piše Njujork tajms

26.04.2020

20:47

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17