• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informrer.rs

05.05.2020

16:28

AMERIČKI MILIJARDER PRODAJE SVE ŠTO POSEDUJE! Prvo je lansirao satelite za internet, a sad ŠOKIRA SVET!

Vesti

AMERIČKI MILIJARDER PRODAJE SVE ŠTO POSEDUJE! Prvo je lansirao satelite za internet, a sad ŠOKIRA SVET!

Podeli vest

Američki milijarder Ilon Mask, najveći deoničar, osnivač i direktor kompanije „Tesla“, objavio je da će prodati sve što ima. On je najavio da ne želi da bude vlasnik nijedne kuće ili nepokretne imovine.

Mask je ponudio na prodajudve kuće u Kaliforniji, pošto je na Tviteru najavio da će prodati svu svoju nepokretnu imovinu.

Za dve vile na Bel Eru u Los Anđelesu, milijarder traži 39,5 miliona dolara, prenose američki mediji.

Jedna od vila nekada je pripadala poznatom američkomglumcu i komičaru Džinu Vajlderu. Mask je kupca te vile uslovio da ne može da je sruši niti „vila sme da izgubi dušu“.

Stručnjaci za nekretnine tvrde da je Mask napravio pogrešan potez, jer sada nije dobro vreme za prodaju, budući da jestanje na tržištu luksuznih nekretnina pogoršanousled pandemije virusa korona.

Foto: Reuters/Aly Song

Mask je dve vile kupio 2012. i 2013. godineza 24 miliona dolara. One su deo kompleksa od pet kuća na Bel Eru koje ovaj milijarder poseduje. Pre dve godine podigao je hipoteku na te dve kuće vrednu 61 milion dolara.

Osnivač „Tesle“ nije šokirao svet samo najavom da će prodati sve svoje nekretnine, već i objavom da sudeonice njegove kompanije precenjene.

Odmah nakon njegove objave, vrednost deonica „Tesle“pala je za gotovo 12 odsto, da bi nešto kasnije opet porasla, tako da je dnevni pad vrednosti bio sedam odsto.

Osim toga, Mask je napisao i nekolikoangažovanih tvitova, tražeći „slobodu za ljude“, verovatno misleći na stroge karantinske mere zbog virusa korona, o čemu već duže piše, i citirajući stihove američke himne i pesnika Dilana Tomasa.

I pored toga, Masku finansijski ide veoma dobro od početka godine. Vrednost deonica njegove kompanije porasla je čak za 68 odsto, pa je Maskovo bogatstvo skočilo na 35,9 milijardi dolara.

Njegova kompanija je inače lansirala satetlite za brzi internet, koji su bili vidljivi i iz Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zaza

pre 3 godine

Pa satelite je postavio njegova uloga se tu završava,pere ruke od daljnjih desavanja u koju ce Jos svrhu biti upotrebljeni.Sad prelazi u filantrope,briga za slobodu ljudi,svi to tako rade po uzoru na Bilija.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija