• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

05.05.2020

23:04

GLAVNI EPIDEMIOLOG BRITANSKE VLADE PODNEO OSTAVKU! Prekršio pravila izolacije, A ONDA ODLUČIO DA ODSTUPI!

Vesti

GLAVNI EPIDEMIOLOG BRITANSKE VLADE PODNEO OSTAVKU! Prekršio pravila izolacije, A ONDA ODLUČIO DA ODSTUPI!

Podeli vest

Savetnik britanske vlade, epidemiolog Nil Ferguson, podneo je danas ostavku nakon što je prekršio pravila izolacije, objavio je Skaj njuz

Profesor Ferguson podneo je ostavku u savetodavnog grupi britanske vlade (SAGE) nakon što je objavljeno da je prekršio pravila o izolaciji zbog korona virusa.

Fergusona je tokom izolacije posećivala njegova emotivna partnerka, koja je do njega putovala sa drugog kraja grada, izvestio je ranije "Dejli telegraf".

U izjavi povodom ostavke, vodeći epidemiolog sa londonskog Imperijal koledža rekao je da je napravio "grešku u proceni".

BRITANCI UDARAJU, PLJUJU I VREĐAJU KINEZE ZBOG KORONE! I ONI DRŽE NEKOM PREDAVANJA... Da se ovo ne daj Bože desilo u Srbiji svet bi se...

- Prihvatam da sam napravio grešku u proceni i da sam pogrešno postupio. Zato sam odstupio iz SAGE. Ponašao sam se tako u uverenju da sam imun, pošto sam nakon što sam pozitivno testiran na korona virus bio potpuno izolovan skoro dve nedelje. Duboko žalim zbog bilo kakvog podrivanja jasnih poruka da je fizičko distanciranje stalno potrebno za kontrolu ove razorne epidemije. Vladine smernice su nedvosmislene i postoje tu da nas zaštite sve - rekao je Ferguson.

Njegova ostavka predstavlja udarac za vladu i ministre kojima pomaže oko pandemije COVID-19.

On je postao jedan od najistaknutijih članova SAGE, a sredinom marta je upozorio da bi 250.000 ljudi moglo umreti ako Velika Britanija ne primeni mere fizičke distance između ljudi, navodi Skaj njuz.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija